ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
156 δισεκατομμύρια ρούβλια για το Μουντιάλ 2018
© Sputnik/Alexei Danichev
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

156 δισεκατομμύρια ρούβλια για το Μουντιάλ 2018

Περισσότερα από 156 δισεκατομμύρια ρούβλια έχουν διατεθεί για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον κρατικό προϋπολογισμό και 31,2 δισεκατομμύρια ρούβλια για την Πανεπιστημιάδα, δήλωσε η Σβετλάνα Γκάσινα, διευθύντρια της Γραμματείας του υπουργείου Οικονομικών που είναι αρμόδια για την διάθεση κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού στους τομείς κοινωνικών παροχών και επιστήμης.

«Γενικά, για το Μουντιάλ 2018, αποφασίστηκε να διατεθούν για το διάστημα των τριών χρόνων 156,4 δισεκατομμύρια ρούβλια. Για την Πανεπιστημιάδα θα διατεθούν 31,2 δισεκατομμύρια ρούβλια» δήλωσε η Σβετλάνα Γκάσινα στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Ρωσικής Δούμας για την φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.

Η ίδια επισήμανε, ότι σύμφωνα με το κρατικό πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Ανάπτυξη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού», προβλέπονται επιχορηγήσεις για το 2017 ύψους 88,4 δισ.ρουβλίων, για το 2018, 54 δισ. ρουβλίων και το 2019, 31,8 δισ.ρουβλίων. «Στην περίπτωση αυτή, η μείωση των δαπανών είναι αισθητή και αυτό σχετίζεται με το ότι στη χώρα μας διοργανώνονται ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις, όπως είναι του Μουντιάλ και η Πανεπιστημιάδα» είπε η ίδια. Προσέθεσε δε, ότι, "αυτός είναι ο λόγος που οι επιχορηγήσεις αυτές στην χώρα μας προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό".

«Τι άλλο επιχορηγούμε; Φυσικά όλες εκείνες τις δραστηριότητες που έχουν σχέση με τα ζητήματα ασφαλείας κατά την διεξαγωγή του Μουντιάλ. Για το 2017 για τον σκοπό αυτό θα δοθούν επιχορηγήσεις 5,9 δισ. ρουβλίων και για το 2018, 5,114 δισ.ρουβλίων», τόνισε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.

Το πρώτο στην ιστορία της χώρας Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί στην Ρωσία από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου του 2018. Οι αγώνες του Κυπέλλου θα γίνουν στις πόλεις Μόσχα, Καλίνινγκραντ, Αγία Πετρούπολη, Βόλγκογκραντ, Καζάν,Νιζνι Νόβγκοραντ, Σαμάρα, Σαράνσκ, Ροστόβ επί του Ντον, Σότσι και Εκεταρίνεμπουργκ.

Η χειμερινή Πανεπιστημιάδα θα διεξαχθεί στο Κρανσογιάρσκ από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου του 2019.

Πηγή: www.ria.ru