ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η Εθνική Ρωσίας έτοιμη να αντιμετωπίσει του αντιπάλους της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Εθνική Ρωσίας έτοιμη να αντιμετωπίσει του αντιπάλους της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Ο πρόεδρος της FIFA  Τζιάννι Ινφαντίνο δώρισε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του, μια μπάλα ποδοσφαίρου «Κρασάβα» που κατασκευάσθηκε ειδικά  για τους αγώνες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών  2017 (FIFA Confederations Cup 2017) που θα διεξαχθεί την Ρωσία.

Ο Πούτιν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της FIFA, είπε ότι  στην Ρωσία υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη για το ποδόσφαιρο και  εξέφρασε την ελπίδα ότι η αγάπη αυτή  θα εκφρασθεί  με ένα υψηλό ποιοτικό επίπεδο διοργάνωσης στην διεξαγωγή του Κυπέλλου.  Ο Ινφαντίνο  ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο και την ρωσική  κυβέρνηση  για την ενεργό συνεργασία  της στον τομέα της προετοιμασίας  των επικείμενων αγώνων. «Είμαι πεπεισμένος, ότι μας  περιμένουν  δύο υπέροχα καλοκαίρια, που θα προσφέρουν  την δυνατότητα σε πολλούς να ανακαλύψουν την Ρωσία, την οποία ενδεχομένως δεν γνώριζαν», είπε ο Ινφαντίνο.

Το καλοκαίρι του 2017 στη Ρωσία για πρώτη φορά θα διεξαχθεί το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, ενώ το 2018, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Η κλήρωση για την επικείμενη διεξαγωγή του Κυπέλλου  Ομοσπονδιών έγινε στις 26 Νοεμβρίου στο Καζάν.       

Έτσι, η εθνική Ρωσίας θα παίξει με τις  εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, Νέας Ζηλανδίας και Μεξικό.

Η εθνική Ρωσίας, ως οικοδέσποινα του Κυπέλλου είναι στην κατηγορία  Α. Η εθνική Πορτογαλίας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, η ομάδα του Μεξικό κυπελλούχος του CONCACAF, ενώ η η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας πήρε το κύπελλο των χωρών της Ωκεανίας.

Στην κατηγορία Β θα παίξουν η νικήτρια του Κυπέλλου Αφρικανικών Εθνών το οποίο καθιερώθηκε τον Φεβρουάριο, η εθνική Χιλής ως κυπελλούχος Αμερικής, η εθνική Αυστραλίας και κυπελλούχος Ασίας, και η εθνική Γερμανίας ως πρωταθλήτρια κόσμου.        

Ο πρώτος αγώνας θα  γίνει στις 17 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη, όπου η εθνική Ρωσίας θα αντιμετωπίσει την εθνική Νέας Ζηλανδίας. Οι αγώνες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών  θα διεξαχθούν  στις πόλεις Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν και Σότσι, από τις 17 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.  

 

Πηγή: www.ria.ru