ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο τουρισμός με “λάμψη” Μουντιάλ
© Sputnik/Maksim Bogodvid
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο τουρισμός με “λάμψη” Μουντιάλ

"Λάμψη" Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου φιλοδοξουν να εισάγουν στο τουριστικό τους προϊόν, ρωσικές περιφέρειες που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ 2018, αλλά και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2017.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ), οι περιφέρειες παρουσίασαν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα τουριστικών επισκέψεων.

Για παράδειγμα, η περιοχή του Βόλγκογκραντ πρότεινε  εκδρομές στον ποταμό Βόλγα με ποταμόπλοια και περιηγήσεις στα ιστορικά μνημεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η περιοχή του Ροστόβ στον Ντόν πρότεινε εκδρομές σε χωριά Κοζάκων, στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να γευματίσουν στην ύπαιθρο. Στο Καλίνινγκραντ, οι τουρίστες θα μπορούν να μάθουν από πού βγαίνει το κεχριμπάρι. Στο Σότσι, θα μπορούν να  πάνε για ψάρεμα στην ανοιχτή θάλασσα ή να θαυμάσουν την κορυφογραμμή του Καυκάσου πετώντας με ελικόπτερο.

Η ΑΤΟΡ υπενθυμίζει ότι, από τις αρχές του Δεκεμβρίου οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να επιλέγουν τα ταξίδια τους με προορισμό την Ρωσία για να παρακολουθήσουν αγώνες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Τα ταξίδια αυτά διάρκειας 3-7 ημερών,  περιλαμβάνουν διαμονή, εισιτήριο για έναν αγώνα, ξεναγήσεις και διατροφή. Συνολικά προσφέρονται περισσότερα από 120 τουριστικά προγράμματα και τουριστικές διαδρομές για τους φιλάθλους  του ποδοσφαίρου.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο  ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου και η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA είναι προς το παρόν ο μοναδικός  χώρος, στον οποίο μπορεί να αγοράσει κανείς εισιτήρια. Σημεία πώλησης εισιτηρίων, στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ, θα αρχίσουν να λειτουργούν στις 19 Απριλίου. Οι τιμές των εισιτηρίων αρχίσουν από τα 960 ρούβλια και φθάνουν τα 16.400 ρούβλια, ανάλογα με τον αγώνα.

Πηγή: www.ria.ru