ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οθόνη 140 τετραγωνικών μέτρων στο Φεστιβάλ φιλάθλων του Μουντιάλ 2018
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οθόνη 140 τετραγωνικών μέτρων στο Φεστιβάλ φιλάθλων του Μουντιάλ 2018

Μια γιγαντιαία οθόνη θα τοποθετηθεί  στους Λόφους Μπαραβιόβιχ, ενόψει του Μουντιάλ 2018, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος της Μόσχας.

Η οθόνη, των 140 τετραγωνικών μέτρων, μέσω της οποίας θα μεταδίδονται απευθείας οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα είναι το κεντρικό σημείο του φεστιβάλ των φιλάθλων καθ' όλη την διάρκεια της διοργάνωσης. Κάτω από την οθόνη, όπως αναφέρει ο Δήμος της Μόσχας στην ανακοίνωση του, θα υπάρχει μια σκηνή όπου θα εμφανίζονται ρωσικά και ξένα συγκροτήματα, ενώ σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ θα υπάρχει δωρεάν Wi-Fi.   

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου της Μόσχας Νικολάι Γκουλιάγιεφ, το φεστιβάλ των φιλάθλων στο Μουντιάλ θα είναι αναμφίβολα ο καλύτερος χώρος για τους φιλάθλους που θα υπάρχει στην πρωτεύουσα. Βέβαια, πρόσθεσε, στην πρώτη θέση είναι τα στάδια στα οποία θα διεξάγονται οι αγώνες.

Ο χώρος του Φεστιβάλ φιλάθλων, θα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και θα εγκαινιασθεί δύο ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα του Μουντιάλ και θα λειτουργήσει και τις 25 μέρες του Παγκόσμιου Κυπέλλου. 

Στο χώρο του φεστιβάλ, θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στις πρώτες σειρές μπροστά από την σκηνή, θα λειτουργεί Κέντρο πληροφοριών για τους τουρίστες, στο οποίο θα δίδονται πληροφορίες σε δύο γλώσσες, αγγλικά και ρωσικά, ενώ θα υπάρχει ένα μεγάλο κατάστημα στο οποίο θα πωλούνται αναμνηστικά με τα σήματα του Μουντιάλ 2018.  

Από διάφορα σημεία της πόλης, λεωφορεία θα μεταφέρουν δωρεάν,περίπου 2500 φιλάθλους ανά ώρα στο χώρο του φεστιβάλ λεωφορεία, ενώ θα υπάρχει ειδικός χώρος για τη στάθμευση ποδηλάτων. 

Ο χώρος στον οποίο θα διοργανωθεί το Φεστιβάλ των Φιλάθλων έχει  έκταση 36 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει 40.000 φιλάθλους. Το πρώτο- στην ιστορία της Ρωσίας —Μουντιάλ θα αρχίσει στις 14 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου του 2018. Οι αγώνες της διεθνούς αυτής διοργάνωσης, θα διεξαχθούν στις πόλεις Μόσχα, Καλινίνγκραντ, Αγία Πετρούπολη, Καζάν, Βόλγκογκραντ, Νιζνι Νοβγκοραντ, Σαμάρα, Σαράνσκ, Ροστόβ στον Ντόν, Σότσι και Εκατερίνεμπουργκ.

Πηγή:  www.ria.ru