ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πάνω από 3 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Κριμαία το 2015
© Sputnik/Sergey Malgavko
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 3 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Κριμαία το 2015

Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Κριμαία το 2015 ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια, ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου ο επικεφαλής της επιτροπής για θέματα αναψυχής και παραθερισμού του Συμβουλίου Επικρατείας, Αλεξέι Τσερνιάκ, όπως μεταδίδει το RIA Novosti.

Πιο δημοφιλείς προορισμοί, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών, είναι οι πόλεις και οι οικισμοί της νότιας ακτής της Κριμαίας, καθώς εκεί απολαμβάνουν τις διακοπές τους οι περισσότεροι από τους μισούς παραθεριστές. Όπως ανέφερε ο κ. Τσερνιάκ, «ο αριθμός των 3 εκατομμυρίων (επισκεπτών) έχει ξεπεραστεί. Το πορθμείο και το αεροδρόμιο λειτουργούν στα όριά τους (εξυπηρετώντας το μέγιστο αριθμό επιβατικού κοινού), καθώς 40 χιλιάδες άτομα περνούν από τη μια όχθη στην άλλη και περίπου 35 χιλ. είναι αυτοί που επιλέγουν να μετακινούνται αεροπορικώς (αφίξεις και αναχωρήσεις).Επιπλέον, 15-17 χιλιάδες επιλέγουν να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα. Συνολικά καθημερινά εισέρχονται στην Κριμαία περίπου 50.000 άνθρωποι".

Ο ίδιος τόνισε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, έως την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκαν, φέτος, την Κριμαία για διακοπές 2,8 εκατομμύρια τουρίστες. Επομένως, έως σήμερα ο αριθμός των 3 εκατ. έχει πλέον ξεπεραστεί, προσέθεσε. Στη στατιστική, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής, δεν περιλαμβάνονται τα ταξίδια εργασίας, καθώς και οι ίδιοι κάτοικοι της Κριμαίας που περνούν την άδειά τους στις ακτές ή στα βουνά.

Η Κριμαία κατέστη ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες από τον Μάρτιο του 2014. Πέρυσι, την Κριμαία επισκέφθηκαν περίπου 4 εκατ. παραθεριστές. Οι αρμόδιοι φορείς χαρακτηρίζουν την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα ως μια από τις προτεραιότητες της περιοχής αυτής, ενώ σημαντική δραστηριότητα αναπτύσσουν προς αυτό τον προορισμό αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας.

Πηγή: www.ria.ru