ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Νέα διαδικτυακή πύλη για τα αξιοθέατα της Ρωσίας από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Τουρισμού
© Sputnik/Alexandr Vilf
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα διαδικτυακή πύλη για τα αξιοθέατα της Ρωσίας από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Τουρισμού

Μία νέα διαδικτυακή πύλη για τα αξιοθέατα της Ρωσίας, εγκαινίασε ο Ρωσικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Τουρισμού.

Η πύλη θα πρέπει να καταστεί ένα αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση της εικόνας της Ρωσίας ως τουριστικής χώρας.

Στις 16 Δεκεμβρίου, ο Ρωσικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Τουρισμού Rostourism παρουσίασε την τουριστική ιστοσελίδα russia.travel, η οποία παρέχει πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τις ιστορικές τοποθεσίες και τα μνημεία της Ρωσίας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το γραφείο τύπου του ρωσικού υπουργείου Πολιτισμού.

Η ιδέα αυτή τέθηκε σε εφαρμογή από τον Rostourism, το 2013, στο πλαίσιο του Ομοσπονδιακού Στοχευμένου Προγράμματος "Ανάπτυξη του εσωτερικού και εισερχόμενου τουρισμού στη Ρωσική Ομοσπονδία (2011-2018)". «Η δημιουργία του russia.travel βασίστηκε στην εμπειρία αντίστοιχων τουριστικών ιστότοπων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, σε χώρες όπως η Ελβετία, η Νορβηγία και η Μεγάλη Βρετανία», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού Ολέγκ Σαφόνοφ, ο διαδικτυακός τόπος θα καταστεί ένα αποτελεσματικό διαφημιστικό μέσο για την προώθηση των εγχώριων τουριστικών προϊόντων στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά, με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ρωσίας ως τουριστικής χώρας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εργονομία (περιβάλλον εργασίας) και στη λειτουργία της ιστοσελίδας. Ήδη, έχει ενσωματωθεί στον ιστότοπο για κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα культура.РФ (http://www.culture.ru/) και visit-petersburg.ru. Σύντομα, θα προχωρήσει η ενσωμάτωσή του στην ιστοσελίδα www.feelrussia.com καθώς και σε άλλες περιφερειακές τουριστικές διαδικτυακές πύλες. Το περιεχόμενο του πρόκειται να μεταφραστεί στις δημοφιλέστερες ξένες γλώσσες.

Πηγή: www.ria.ru