ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μείωση 70% του  αριθμού των ρωσικών τουριστικών πρακτορείων εξερχόμενου τουρισμού
© Sputnik/Vitaliy Belousov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μείωση 70% του αριθμού των ρωσικών τουριστικών πρακτορείων εξερχόμενου τουρισμού

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, φέτος μπορεί να απομείνουν τα μισά από τα υπάρχοντα.

Όπως δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR) Μάγια Λομίντζε, η οικονομική κατάσταση οδήγησε σε μείωση της ζήτησης τουριστικών ταξιδιών στο εξωτερικό, γεγονός που προκάλεσε τη μείωση των τουριστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, το 2015 ο αριθμός των ρωσικών τουριστικών πρακτορείων εξερχόμενου τουρισμού κατέγραψε μείωση 70%, σε σχέση με το 2014. Παράλληλα, η ATOR προβλέπει ότι, το 2016 ο αριθμός τους να μειωθεί περαιτέρω και, τελικά, να απομείνουν τα μισά από αυτά, αν η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα και στον κόσμο συνεχίσει να επιδεινώνεται.

Η Λομίντζε σημείωσε ότι έστω και αν υπάρξει σταθερότητα στη Ρωσία και διεθνώς, οι ροές εξωτερικού τουρισμού το 2016 θα συνεχίσουν να μειώνονται, αν και όχι τόσο δραματικά. Όπως είπε, αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, ο αριθμός των τουριστικών πρακτόρων για ταξίδια στο εξωτερικό θα μειωθεί ακόμη κατά 20-25%. Αν όμως η κατάσταση χειροτερέψει, τότε αυτοί μπορεί να μειωθούν κατά το ήμισυ.

Η εκπρόσωπος της ATOR είναι επίσης σίγουρη πως παρά τις αρκετές δυσκολίες, οι Ρώσοι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν, αν και ο χαρακτήρας, η διάρκεια και οι προορισμοί των ταξιδιών θα αλλάξουν σημαντικά.

Πηγή: www.ria.ru