ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σεγκέι Σαμπγιάνι:O εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στη Μόσχα ήταν ο μεγαλύτερος στον κόσμο
© Sputnik/Vladimir Ostapkovich
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σεγκέι Σαμπγιάνι:O εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στη Μόσχα ήταν ο μεγαλύτερος στον κόσμο

Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα για το Νέο έτος και τα Χριστούγεννα παρακολούθησαν περίπου 15 εκατ.άνθρωποι. Ήταν οι μεγαλύτερες εορταστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέϊ Σαμπγιάνι, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ " Ταξίδι στα Χριστούγεννα", η Μόσχα μεταμορφώθηκε, έγινε πιο φιλική στους πολίτες, όλα στην πόλη προανήγγειλαν την επερχόμενη γιορτή, οι δρόμοι φωτίσθηκαν και στολίσθηκαν με ασυνήθιστα αντικείμενα τέχνης.

Στην πρωτεύουσα γίνονται πολλές γιορτές σε 38 πλατείες: εμπορικές εκθέσεις, υπαίθριες σκηνές, θέατρα δρόμου και πολλές άλλες εκδηλώσεις τέχνης.

«Οι εκδηλώσεις της πόλης μας για τον εορτασμό του Νέου Έτους και τα Χριστούγεννα, αποτέλεσαν το μεγαλύτερο γεγονός του είδους τους στην Ευρώπη και στον κόσμο. Οι εκδηλώσεις αυτές προσέλκυσαν περίπου 15 εκατ. ανθρώπους, ενώ η επισκεψιμότητα στις πλατείες του Φεστιβάλ: "Ταξίδι στα Χριστούγεννα", αυξήθηκε κατά 40%», δήλωσε ο Σαμπγιάνι.

Πρόσθεσε δε, ότι, η Μόσχα κατατάσσεται, ήδη, δεύτερη στην Ευρώπη και πέμπτη στον κόσμο, μεταξύ των αναπτυσσόμενων τουριστικών προορισμών.Ο αριθμός των ξένων τουριστών στην πρωτεύουσα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 80%. Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι το Φεστιβάλ "Ταξίδι στα Χριστούγεννα" θα συνεχισθεί στην πόλη έως τις 17 Ιανουαρίου, και όχι μέχρι τις 14 του μηνός, όπως είχε προγραμματισθεί νωρίτερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 17 Δεκεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου στην συνοικίες της Μόσχας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 3.000 εκδηλώσεις.

Περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν το Νέο Έτος σε πάρκα και στο Εκθεσιακό Κέντρο, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού Αλέξανδρος Κυμπόφσκι.

Οι εκδηλώσεις αυτές υποστηρίχθηκαν οικονομικά από κρατικές δαπάνες. Δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία στη εκτέλεση του έργου αυτού, δήλωσε ο αντιδήμαρχος για θέματα Οικισμού και Δημοσίων Έργων Πιότρ Μπιριούκαφ.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα μεταφορών, Μακσίμ Λικσούταφ, σημείωσε οτι στις αρχές του 2016 σημειώθηκε ρεκόρ μετακινήσεων στην πόλη της Μόσχας.
Επίσης, στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στη Μόσχα μειώθηκε κατά 21,5%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σημείωσε, τέλος, ότι, σημειώθηκε ρεκόρ διακινήσεων επιβατών στις δημόσιες συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, περίπου 72 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: www.ria.ru