ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο ρωσικός Οργανισμός Τουρισμού υπόσχεται εκπτώσεις για τις παραλίες το χειμώνα
© Sputnik/ Vitaliy Ankov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο ρωσικός Οργανισμός Τουρισμού υπόσχεται εκπτώσεις για τις παραλίες το χειμώνα

Οι Ρώσοι τουρίστες που γύρισαν την "πλάτη" στις αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου, χάνοντας τις διακοπές τους στη θάλασσα, μπορούν να στραφούν σε χώρες "οι οποίες είναι πρόθυμες να κάνουν κάποιες οικονομικές παραχωρήσεις προκειμένου να αυξήσουν το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία», δήλωσε ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας (Rostourism) Ολέγκ Σαφόνοφ.

Στην ομιλία του κατά τη συνάντηση με μέλη του κόμματος «Ενιαία Ρωσία» στη ρωσική Δούμα, ο Σαφόνοφ τόνισε πως είναι απολύτως εφικτή η αντικατάσταση των διακοπών σε παραλίες του εξωτερικού, με προορισμούς του εσωτερικού, κατά την υψηλή καλοκαιρινή σεζόν.

Όπως είπε ο Σαφόνοφ, «Δεν πρόκειται μόνο για την Κριμαία και τις ακτές του Καυκάσου στη Μαύρη θάλασσα. Έχουμε περιοχές που μπορούν δυνητικά να είναι ενδιαφέρουσες για διακοπές στη θάλασσα, όπως το Νταγκεστάν, η Κασπία, το Καλινινγκράντ, ακόμη και η Άπω Ανατολή. Για την ώρα, δεν διαθέτουμε παντού τις κατάλληλες υποδομές ώστε να προσφέρουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που απαιτείται».

Ανέφερε, πως «Αν μιλάμε για το χειμώνα που δεν έχουμε εναλλακτικές λύσεις, υπάρχουν αρκετές χώρες οι οποίες είναι πρόθυμες να δεχτούν τους τουρίστες μας υπό ειδικούς όρους. Όπως το Ισραήλ, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Κίνα, η Σρι Λάνκα, η νότια Ινδία και άλλες».

Ο επικεφαλής του Rostourism σημείωσε πως γίνονται συναντήσεις με εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων χωρών, κατά τις οποίες ο Οργανισμός ζητά συγκεκριμένες ευκολίες στις τιμές που θα προσελκύσουν τους Ρώσους τουρίστες. Αυτό γίνεται κατανοητό από μέρους τους και εκφράζουν προθυμία να το κάνουν, πρόσθεσε ο Σαφόνοφ.

Πηγή: www.ria.ru