ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Προς απλούστευση το καθεστώς θεώρησης εισόδου στο Βλαδιβοστόκ από την 1η Ιουλίου
© Sputnik/Vitaliy Ankov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προς απλούστευση το καθεστώς θεώρησης εισόδου στο Βλαδιβοστόκ από την 1η Ιουλίου

Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας υπέβαλε στην κυβέρνηση πρόταση για απλούστευση του καθεστώτος θεώρησης εισόδου στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, το οποίο διαθέτει ελεύθερη από τελωνειακές διατυπώσεις ζώνη. Η πρόταση προβλέπει τη χορήγηση οκταήμερης θεώρησης εισόδου για τους ξένους πολίτες (βίζα) από την 1η Ιουλίου του 2016. Στην ενημέρωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η εφαρμογή των σχετικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διυπουργικού συντονισμού, στη βάση του ηλεκτρονικού συστήματος Mir, καθώς και με ανακαίνιση και επιπρόσθετο εξοπλισμό στα σημεία ελέγχου στα σύνορα.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης της Άπω Ανατολής της Ρωσίας, Αλεξάντρ Γκαλούσκα, το απλουστευμένο καθεστώς θεώρησης εισόδου για τους ξένους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη ρωσική Άπω Ανατολή, σχεδιάζεται να λειτουργήσει μέσα στο 2016. Οι διατυπώσεις θα γίνονται στα πρώτα δυο σημεία εισόδου, δηλαδή στο αεροδρόμιο και στον λιμενικό επιβατικό τερματικό σταθμό του Βλαδιβοστόκ. Σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης της κυβέρνησης, οι διατυπώσεις για τη βίζα θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Ο αλλοδαπός πολίτης θα πρέπει τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εισόδου να καταθέσει αίτηση στην ειδική ιστοσελίδα.

Αν η απάντηση είναι θετική, θα πρέπει να αποστείλει ηλεκτρονικά την επιβεβαίωση εξόφλησης του προξενικού τέλους. Κατά τη διέλευση των συνόρων οι αλλοδαποί θα πρέπει να επιδείξουν διαβατήριο ή δελτίο ταυτότητας, ασφαλιστικό συμβόλαιο που να είναι σε ισχύ και εκτυπωμένη την ειδοποίηση της έκδοσης της θεώρησης. Ο ομοσπονδιακός νόμος για το «Ελεύθερο λιμάνι» Βλαδιβοστόκ τέθηκε σε ισχύ στις 12 Οκτωβρίου 2015. Το καθεστώς ελεύθερου λιμένα πρόκειται να λειτουργήσει σε 15 δημοτικούς σχηματισμούς της περιφέρειας Πριμόριε: Στις πόλεις Βλαδιβοστόκ, Αρτιόμ, Μπολσόι Κάμεν, Παρτιζάνσκ, Ουσουρίισκ, Σπασκ-Ντάλνι, στη Ναχόντκα, και στις περιοχές Ναντέζντινσκι, Σκότοβσκι, Οκτιάμπρσκι, Παρτιζάνσκι, Πογκρανίτσνι, Χασάνσκι, Χανκάισκι και Όλγκινσκι, συμπεριλαμβανομένων και των θαλάσσιων τμημάτων τους.

Πηγή: www.ria.ru