ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πρόσκληση “περιήγησης” στους αμπελώνες της Χαλκιδικής
© ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόσκληση “περιήγησης” στους αμπελώνες της Χαλκιδικής

Η εκδήλωση της προώθησης του τουριστικού πακέτου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον tour operator Essential Greece, με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης Salon Des Vacances, εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού προώθησης ειδικών δραστηριοτήτων για τη συμπλήρωση 1.000 ετών από τη ρωσική παρουσία στο Άγιον Όρος.

Στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Αρναίας, στις τσιπουρογιορτές και τα «καζανέματα» της Μεγάλης Παναγίας και στα μοναστηριακά γεύματα στα ξωκλήσια της Στρατονίκης, του Παλαιοχωρίου και του Στρατωνίου καλεί τους Βέλγους «οινοταξιδευτές» —όπως τους χαρακτηρίζει- ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, που πρόσφατα παρουσίασε στις Βρυξέλλες την οινική διαδρομή με τίτλο «Οι δρόμοι του ευλογημένου οίνου και των συμποσίων».

Στους δρόμους του κρασιού του τρίτου «ποδιού» της Χαλκιδικής περιηγήθηκαν νοερά 40 εκπρόσωποι Τύπου διαπιστευμένοι στον τουρισμό, στη γαστρονομία και στις οινοδιαδρομές, wine bloggers αλλά και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, που συνεργάζονται με το Essential Greece.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι παρακάθησαν σε δείπνο με οκτώ πιάτα, το οποίο προετοιμάσθηκε από τον αγιορείτη μοναχό Μελίτωνα και τον chef Δημήτρη Κουλτούκη. Τα οκτώ πιάτα του δείπνου προέβαλαν την εβδομαδιαία θεματική ενότητα του γαστρονομικού προγράμματος με τίτλο Mount Athos Area Kouzina με τίτλο «Η μοναστηριακή κουζίνα» και άφησαν τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις. Η γαστρονομική εμπειρία των συνδαιτημόνων συνδυάσθηκε και συμπληρώθηκε από δοκιμές αθωνικών οίνων, οι οποίοι παράγονται στο Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Αγίου Όρους από την Οινοποιία Τσάνταλη, αλλά και από επίδειξη αγιορείτικης ζαχαροπλαστικής τεχνικής.

«Φέτος συμπληρώνονται 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος», αναφέρει σε δήλωσή του το μέλος διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, Περικλής Δράκος, και συνεχίζει: «Σκύβουμε με σεβασμό και ευλάβεια στην αθωνική παραγωγή και την προωθούμε στον κόσμο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους Aγιορείτες μοναχούς που τη συνθέτουν, διαμορφώνοντας στην περιοχή γύρω από τον Άθωνα μοναδικούς τρόπους ζωής και φαινομένων».

Το εν λόγω πρόγραμμα παραδόθηκε στους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, προκειμένου να το διοχετεύσουν στην αγορά των Κάτω Χωρών.

Οι προβλέψεις των Βέλγων επαγγελματιών για την τρέχουσα χρονιά μιλούν για καθοριστική αύξηση των «βελγικών αφίξεων» στην περιοχή. Η προσπάθεια του Οργανισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη άνοιξη, στη διάρκεια της οποίας Βέλγοι και Γάλλοι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων αναμένονται στην ανατολική Χαλκιδική, προκειμένου να λάβουν μέρος στο «ταξίδι του Πάσχα» και να αποκτήσουν πλέον βιωματικές τουριστικές εμπειρίες «επί του πεδίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ