ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Απευθείας πτήσεις προς νέους προορισμούς από την Ellinair
© ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Απευθείας πτήσεις προς νέους προορισμούς από την Ellinair

Με νέες απευθείας συνδέσεις και με την προσθήκη περισσότερων χωρών στο πρόγραμμα των πτήσεών της, θα εισέλθει στη φετινή θερινή περίοδο η αεροπορική εταιρεία Ellinair του ομίλου Μουζενίδη, με τα νέα δρομολόγια να ξεκινούν σταδιακά από το τέλος Μαρτίου. Στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας των τακτικών της πτήσεων, η Ellinair έχει ήδη συμπεριλάβει στο διεθνές της πρόγραμμα 40 πόλεις σε 15 χώρες.

"Η υλοποίηση της περαιτέρω επέκτασης [των πτήσεων] αποτελεί σημαντική επενδυτική κίνηση της εταιρείας, καθώς ήταν απαιτούμενη και η ταυτόχρονη ανάπτυξη του στόλου της, με τον αριθμό των διαθέσιμων αεροσκαφών να έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά" υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Στο πρόγραμμα των δρομολογίων της Ellinair περιλαμβάνονται απευθείας πτήσεις προς πολυάριθμες πόλεις της Ρωσίας (από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Ηράκλειο) αλλά και της Ουκρανίας (από Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Ηράκλειο). Στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος, η Ρίγα της Λετονίας θα συνδέεται απευθείας με Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα. Επίσης, η Θεσσαλονίκη συνδέεται απευθείας με τις πόλεις Τιφλίδα (Γεωργία), Αστάνα (Καζακστάν), Ταλίν (Εσθονία), Σμύρνη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Λάρνακα, Ρώμη, Μιλάνο και Βερόνα.

Πτήσεις θα πραγματοποιούνται και προς τη Βαρσοβία και την Κατοβίτσε (Πολωνία) από Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Μάλιστα το Ηράκλειο θα αποτελέσει και τη βάση της εταιρείας για τις απευθείας πτήσεις προ ςΦρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Ανόβερο, Αμβούργο και Λειψία.

Εν αναμονή τυχόν νέων πτήσεων και βάσει του προγράμματος όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής οι πτήσεις από/προς Ρωσία έχουν ως εξής:

Θεσσαλονίκη-Μόσχα: πτήσεις θα πραγματοποιούνται από 30/3 έως 14/10 (τρεις εβδομαδιαίως)

Θεσσαλονίκη-Αγία Πετρούπολη: 28/4 έως 7/10, δύο εβδομαδιαίως

Θεσσαλονίκη- Μινεράλνιε Βόντι: 28/3- 27/5 και 30/9 (με διαφορετικές εβδομαδιαίες συχνότητες αναλόγως περιόδου)

Θεσσαλονίκη- Ροστόφ: 19/4- 6/10, δύο-τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως

Θεσσαλονίκη- Εκατερίνεμπουργκ: 29/4-27/5, τρεις εβδομαδιαίως

Θεσσαλονίκη-Καλίνινγκραντ και αντίστροφα: 5/6-2/10, μία εβδομαδιαίως

Θεσσαλονίκη-Νοβοροσίσκ και αντίστροφα: 24/5-27/9, μία εβδομαδιαίως

Σε συγκεκριμένες μόνον ημερομηνίες, θα πραγματοποιούνται επίσης πτήσεις από και προς τις εξής ρωσικές πόλεις: Σαμάρα, Καζάν, Ούφα, Βόλγογκραντ, Βορονέζ, Νίζνι Νόβγκοροντ και Κρασνοντάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ