ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Την 1η Μαρτίου ανοίγει στην Καμτσάτσκα το πρώτο ξενοδοχείο-ιγκλού στη Ρωσία
© Sputnik/V.Kudryashev
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την 1η Μαρτίου ανοίγει στην Καμτσάτσκα το πρώτο ξενοδοχείο-ιγκλού στη Ρωσία

Ολοκληρώνεται, σύντομα η κατασκευή του πρώτου ιγκλού-ξενοδοχείου στη χερσόνησο Καμτσάτκα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το γραφείο τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης (σ.σ. του ομοσπονδιακού υποκειμένου).

Το ιγκλού-ξενοδοχείο «Ορεινή Περιοχή» βρίσκεται στα 70 χιλιόμετρα από την πόλη Πετροπάβλοφσκ-Καμτσάτσκι, στην κοιλάδα του ποταμού Παρατούνκα, στους πρόποδες του ηφαιστείου Βιλιούτσινσκι. Το μοναδικό κατασκευαστικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την οικοδόμηση των καταλυμάτων φιλοξενίας ήταν το χιόνι.

«Τώρα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της κατασκευής. Το ξενοδοχείο-ιγκλού θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του την 1η Μαρτίου. Η εγκατάσταση αποτελείται από μια σειρά ιγκλού, με εσωτερική διάμετρο τριών ως έξι μέτρων. Για ανάπαυση και ύπνο, κάθε ιγκλού είναι εξοπλισμένο με συστήματα ύπνου σχεδιασμένα για πολικές θερμοκρασίες ως —30 βαθμούς.

Η θερμοκρασία μέσα στο ιγκλού δεν πέφτει κάτω από τους +3 βαθμούς ανεξάρτητα με την εξωτερική θερμοκρασία. Το ξενοδοχείο είναι διαμορφωμένο στο στυλ των πληθυσμών της χερσονήσου Καμτσάτκα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Για τους φιλοξενούμενους του εθνογραφικού ξενοδοχείου θα λειτουργεί ακόμη ένα εστιατόριο με ζεστό φαγητό. Όχι πολύ μακρύτερα οι παραθεριστές θα μπορούν να κολυμπήσουν σε μια υπαίθρια πισίνα με θερμό ιαματικό νερό. Υπολογίζεται ότι το ιγκλού-ξενοδοχείο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα Μαΐου.

Πηγή: www.ria.ru