ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το πρώτο στη Ρωσία ξενοδοχείο ιγκλού δέχθηκε  περισσότερους από 50 τουρίστες
© Sputnik/Yakov Andreev
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το πρώτο στη Ρωσία ξενοδοχείο ιγκλού δέχθηκε περισσότερους από 50 τουρίστες

Το ξενοδοχείο ιγκλού «Ορεινό έδαφος» βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πόλη Πετροπάβλοσκ- Καμτσάτσκι, στην κοιλάδα του ποταμού Παρατούνοκ, στις παρυφές του ηφαιστείου Βιλιούτσινσκι. Οι οικίσκοι στους οποίους διαμένουν οι επισκέπτες, είναι κατασκευασμένοι από χιόνι, και έχουν διακοσμηθεί με βάση τις παραδόσεις των βόρειων αυτοχθόνων λαών της Καμτσάτκας. Οι τουρίστες φθάνουν από την 1η Μαρτίου.

Την 1η Μαρτίου ανοίγει στην Καμτσάτσκα το πρώτο ξενοδοχείο-ιγκλού στη Ρωσία

«Μας ήρθαν περισσότεροι από 50 τουρίστες. Κάποιοι ήρθαν για εκδρομή, να δουν απλά το ξενοδοχείο ιγκλού, να κάνουν μπάνιο και να επισκεφθούν τον καταρράκτη. Βέβαια έρχονται και αρκετοί μόνο για να διανυκτερεύσουν. Όσοι κρυώνουν τους δίνουμε θερμοφόρες. Μερικοί στην αρχή νοιώθουν άβολα, αλλά στη συνέχεια οι θαμώνες του ξενοδοχείου ζεσταίνονται και λένε μάλιστα ότι ζεστάθηκαν. Πιο συχνά παραπονούνται, λέγοντας ότι παγώνει η μύτη τους, επειδή δεν χώνονται βαθιά κάτω από τα σκεπάσματα», δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου «Ορεινό έδαφος» Βιτάλι Λάζο.

Ο οικισμός του ξενοδοχείου αποτελείται από δύο μικρές και μια μεγάλη καλύβα Εσκιμώων διαμέτρου 3-6 μέτρων. Σε κάθε καλύβα, που
χρησιμοποιείται για ανάπαυση ή για ύπνο, υπάρχουν θερμαντικά συστήματα ύπνου, με προδιαγραφές για κρύο που φθάνει τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία μέσα στις καλύβες δεν πέφτει κάτω από τους +3 βαθμούς Κελσίου, με οποιαδήποτε θερμοκρασία που υπάρχει έξω από την καλύβα. Τα δωμάτια προορίζονται για τους λάτρεις των extreme sports.

«Οι κατασκευαστές του ξενοδοχείου- ιγκλού θέλουν μελλοντικά να δημιουργήσουν και άλλες μονάδες ξενοδοχείων —ιγκλού σε διαφορετικές τοποθεσίες στην Καμτσάτκα. Έχουμε ήδη συμφωνήσει με τους κατασκευαστές, να κατασκευάσουν τον επόμενο χρόνο στην περιοχή του χειμερινού θερέτρου «Νάτσικι», την κατοικία του Άη- Βασίλη. Παρόμοιες κατασκευές είναι αναμφίβολα ελκυστικές για τους τουρίστες», λένε στην κυβέρνηση της Καμτσάτκα.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, τα δωμάτια στο ξενοδοχείο —ιγκλού κλείνονται πριν από μερικές εβδομάδες. Οι κατασκευαστές πάντως προειδοποιούν, ότι το εν λόγω ξενοδοχείο θα λειτουργήσει έως τα μέσα Μαΐου.

Πηγή: www.ria.ru