ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Αίγυπτος πήρε όλα τα μέτρα  που απαιτούνται για την ασφάλεια των ξένων τουριστών στα θέρετρα της
© Sputnik/Valery Melnikov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αίγυπτος πήρε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια των ξένων τουριστών στα θέρετρα της

Η Αίγυπτος πήρε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφαλή διαμονή των ξένων τουριστών στα θέρετρα της, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι.

«Θέλω να πω ότι σε διάφορες περιόδους η Αίγυπτος υπέστη επιθέσεις από  τρομοκράτες, οι οποίοι προσπάθησαν να πλήξουν τον τουριστικό κλάδο της χώρας μας. Πήραμε διάφορα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η συνοδεία των τουριστικών λεωφορείων, τα οποία κατευθύνονται σε διάφορες τουριστικές ζώνες της χώρας μας», δήλωσε σε συνέντευξη του στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία 24».  

«Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τουριστικών ζωνών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Σαρμ Ελ Σεϊχ  και της Χουργκάντα, θέλω να πω ότι ποτέ δεν υπήρξαν τέτοια περιστατικά, που να επιβεβαιώνουν ότι οι στις ζώνες αυτές δεν  υπήρχαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας», δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών.  

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, οι αιγυπτιακές αρχές έπαιρναν πάντα  αυστηρά μέτρα, ώστε να αποτρέψουν την διείσδυση τρομοκρατών σ' αυτές τις ζώνες.  «Μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά του ρωσικού αεροσκάφους, ήμασταν πρόθυμοι να πάρουμε οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα και να ακούσουμε όποιες προτάσεις και παρατηρήσεις από μέρους των ρωσικών αρχών. Λάβαμε υπ όψιν όλες τις συστάσεις» τόνισε ο Σούκρι, υποδεικνύοντας ότι τα μέτρα που πάρθηκαν «είναι εξαντλητικά για να υπάρξει το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας».   

Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τη δεδομένη στιγμή ολοκληρώνεται η συμφωνία σε διυπουργικό επίπεδο  για το μνημόνιο συναντίληψης, μεταξύ του ρωσικού Υπουργείου Συγκοινωνιών και του αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιτικής  Αεροπορίας. Η αποκατάσταση της αεροπορικής σύνδεσης  μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι η αιγυπτιακή πλευρά, ανταποκρίθηκε θετικά στις ρωσικές συστάσεις αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας των αεροδρομίων της χώρας.

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε στον μέγιστο βαθμό αυτή την διαδικασία, καθώς μας ενδιαφέρει, ο τουριστικός αυτός προορισμός, ο οποίος ήταν ασφαλώς ο πιο δημοφιλής για τους ρώσους, να παραμείνει δημοφιλής. Νομίζω ότι αυτό δεν θα μας πάρει πολύ χρόνο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η αεροπορική σύνδεση της Ρωσίας και αρκετών άλλων χωρών με την Αίγυπτο είχε διακοπεί πέρυσι μετά την συντριβή στη χερσόνησο του Σινά του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους. Το ρωσικό αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ Α-321 της εταιρείας «Κογκαλίμάβια», που είχε αναχωρήσει από το θέρετρο του Σαρμ Ελ Σείχ με προορισμό της Αγία Πετρούπολη, συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι  217 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα, που επέβαιναν  στο αεροσκάφος. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται  σε τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγή: www.ria.ru