ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η πρώτη στη Ρωσία κρουαζιέρα χαμηλού κόστους με ποταμόπλοιο από την «Mosturflot»
© Sputnik/Alexey Kudenko
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πρώτη στη Ρωσία κρουαζιέρα χαμηλού κόστους με ποταμόπλοιο από την «Mosturflot»

Η εταιρεία «Mosturflot» ξεκινά για πρώτη φορά, φέτος, ένα πρόγραμμα κρουαζιέρας χαμηλού κόστους με το σύγχρονο ποταμόπλοιο τεσσάρων καταστρωμάτων «Πριγκίπισα Αναστασία». Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι τουρίστες θα μπορούν να επιλέγουν μόνοι τους το είδος της κρουαζιέρας που θέλουν να κάνουν με το ποταμόπλοιο, ανάλογα με την επιθυμία τους και τις οικονομικές τους δυνατότητες, δήλωσε την Πέμπτη, στο πρακτορείο RIA Novosti η αναπληρώτρια γενική Διευθύντρια της εταιρείας, αρμόδια για τις κουαζιέρες, Σβετλάνα Γκονταρόβα.

«Ήδη από αυτό το καλοκαίρι, ένα ταξίδι στους ποταμούς της Κεντρικής Ρωσίας θα είναι προσιτό για όλους εκείνους που τους αρέσουν οι κρουαζιέρες και έχουν διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες. Πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία της εγχώριας αγοράς, κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο χαμηλού κόστους» — είπε η κ. Γκοντσαρόβα.

«Αρχή αυτής της χαμηλού κόστους κρουαζιέρας, είναι ότι μειώνουμε το κόστος της περιοδείας, χάρη στην ευελιξία που υπάρχει όσον αφορά την επιλογή των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι τουρίστες έχουν πλέον την δυνατότητα να τρώνε σε αυτοεξυπηρετούμενο εστιατόριο μέσα στο πλοίο πληρώνοντας επί τόπου στο ταμείο», διευκρίνισε η αναπληρώτρια διευθύντρια της εταιρείας «Mosturflot».

Η ίδια είπε, επίσης, ότι με την ίδια ακριβώς λογική οι τουρίστες θα μπορούν να επιλέγουν και τις εκδρομές στις οποίες θα συμμετέχουν, σε κάθε προορισμό που θα σταματάει το ποταμόπλοιο.

«Έτσι, όταν το ποταμόπλοιο θα μένει σε κάθε προορισμό για κάποιες ώρες, οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν την βόλτα τους μέσα στην πόλη και να επισκεφθούν τα αξιοθέατα, ενώ κάθε τουρίστας θα μπορεί να έχει στην διάθεση του έναν «ηλεκτρονικό ξεναγό» για εξατομικευμένη ξενάγηση στα αξιοθέατα της», δήλωσε η κ. Γκοντσαρόβα.

Η τιμή αρχίζει από τις 2.300 ρούβλια κατά άτομο την ημέρα και περιλαμβάνει: διαμονή σε μια καμπίνα, ταξιδιωτικές πληροφορίες, διαλέξεις, μουσικά και παιδικά προγράμματα ψυχαγωγίας, εντός του ποταμόπλοιου. Για το 2016, έχουν προγραμματισθεί 16 κρουαζιέρες, διάρκειας 3- 13 ημερών, με σημείο αναχώρησης και άφιξης τη Μόσχα. Το πλοίο «Πριγκίπισσα Αναστασία» θα είναι σε θέση να μεταφέρει 4.800 τουρίστες.

Πηγή: www.ria.ru