ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το Σότσι υπόσχεται στους τουρίστες παραλίες στα πρότυπα των κορυφαίων διεθνών θέρετρων
© Sputnik/Mikhail Mokrushin
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Σότσι υπόσχεται στους τουρίστες παραλίες στα πρότυπα των κορυφαίων διεθνών θέρετρων

Οι αρχές του Σότσι υπολογίζουν ότι μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν θα έχουν διαμορφώσει τις παραλίες της περιοχής στα πρότυπα των κορυφαίων διεθνών θέρετρων, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ανατόλι Παχόμοφ.

Ολοένα και περισσότεροι Ρώσοι προτιμούν να κάνουν διακοπές σε εσωτερικούς προορισμούς
Όπως δήλωσε, το ευρωπαϊκό επίπεδο στις παροχές των παραλιών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την προσέλκυση τουριστών. Έτσι, το καινούριο αξιοθέατο της παραλίας θα είναι το μήκους 7 χιλιομέτρων ανάχωμα στην πεδινή περιοχή Ιμερέντισκαγια, άρτια χτισμένο, με πεζοδρομημένες ζώνες, πράσινο και μικρούς δρόμους για ποδηλατάδα. Εδώ, στις ''υπηρεσίες'' των τουριστών θα βρίσκονται 15 νέες παραλίες.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή τη χρονιά θα δημιουργήσουμε στο Σότσι ένα brand name για την παραλία, αποδεικνύοντας ότι οι δικές μας παραλίες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κορυφαία θέρετρα του κόσμου», δήλωσε ο Παχόμοφ.

Πρόσθεσε ότι, ήδη, σχεδιάζεται η παράδοση και η φύλαξη βότσαλων από την κοίτη του ποταμού Κέπσα, ώστε, μετά το πέρας της εποχής των θυελλών, αυτά να εναποτεθούν στο έδαφος, επεκτείνοντας έτσι τη σειρά των παραλιών στις περιοχές Τσεντράλνι και Άντλερσκι. Επίσης, οι αρχές σκοπεύουν να δώσουν λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Θέλουν να ''απελευθερώσουν'' τις παραλίες από τα κτίρια που βρίσκονται χτισμένα σε αυτές, για να «ανοίξουν» με αυτόν τον τρόπο τη θέα προς τη θάλασσα από το κέντρο της πόλης.

«Έχουμε προγραμματίσει να ‘'καθαρίσουμε'' την παραλία Μαγιάκ από τις παράνομες κατασκευές. Ενημερώσαμε ήδη τους κατόχους τους γι' αυτήν μας την πρόθεση. Υπάρχει το πολύ καλό παράδειγμα της Μόσχας και πιστεύω ότι κι εμείς εδώ στο Σότσι μπορούμε και οφείλουμε να το εφαρμόσουμε. Οι παραλίες πρέπει να γίνουν ανοιχτές», υπογράμμισε ο Παχόμοφ.

Πηγή: www.ria.ru