ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Ισπανία τάσσεται υπέρ της κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους τουρίστες
© Sputnik/Maria Sibiryakova
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ισπανία τάσσεται υπέρ της κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους τουρίστες

Η Ισπανία συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες τάσσονται υπέρ της κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους τουρίστες, δηλώνει στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκτελών χρέη υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Σορία.

«Οι λόγοι γι' αυτό είναι πολλοί. Πρώτον, τα οφέλη που αποκομίζει η Ισπανία από το ρωσικό τουρισμό είναι τεράστια. Δεύτερον, θεωρούμε ότι αυτού του είδους οι θεωρήσεις εισόδου δεν πρέπει να υπάρχουν», δήλωσε ο Σορία.

Η Ρωσία και η Ισπανία ενεργοποιούν τη συνεργασία τους στη σφαίρα του τουρισμού.

Γι' αυτό επεσήμανε ότι, τα τελευταία χρόνια, το καθεστώς απόκτησης θεώρησης εισόδου στη χώρα (βίζας) για τους Ρώσους έχει απλοποιηθεί, ενώ στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ρωσίας-Ισπανίας, το οποίο ξεκινά επισήμως στις 5 Απριλίου, εισήχθησαν συμπληρωματικοί μηχανισμοί για την απλοποίηση της απόκτησης ισπανικών θεωρήσεων εισόδου.

«Η πολιτική μας στη σφαίρα των θεωρήσεων εισόδου έχει γίνει πιο ελαστική κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχει γίνει σημαντική πρόοδος στο ζήτημα της βίζας, αν και εννοείται πως εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ από την Ισπανία περιορισμοί στη σφαίρα των θεωρήσεων εισόδου», είπε ο Σορία.

Στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού, καταργούνται πλήρως οι θεωρήσεις εισόδου για τους Ρώσους πολίτες, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας με παιδιά ηλικίας από 6 ως 12 έτη, προσέθεσε ο εκτελών χρέη υπουργός. Και για εκείνους οι οποίοι έρχονται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους η προθεσμία έκδοσης βίζας μειώνεται στις τρεις εργάσιμες ημέρες, ανέφερε.

Τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία προς την Ισπανία περιορίστηκε κατά 32% και ανήλθε στις 956 χιλιάδες άτομα. Η Ρωσία καταλαμβάνει μόλις τη δέκατη θέση στη λίστα των χωρών, οι κάτοικοι της οποίας επισκέπτονται τακτικά την Ισπανία. Το 2015, η Ισπανία σημείωσε και πάλι ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών δεχόμενη πάνω από 68 εκατομμύρια ανθρώπους. Το 2014 αποτέλεσε ακόμη μια χρονιά-ρεκόρ για την Ισπανία (τότε την επισκέφτηκαν σχεδόν 65 εκατομμύρια ανθρώπων), ενώ η ροή τουριστών από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 10% συγκριτικά με το 2013 —1,4 εκατομμύρια επισκέπτες.

Πηγή: www.ria.ru