ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στρατιωτικές ορχήστρες στο φεστιβάλ «Σπάσσκαγια Μπάσνια» της Μόσχας
© Sputnik/Iliya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στρατιωτικές ορχήστρες στο φεστιβάλ «Σπάσσκαγια Μπάσνια» της Μόσχας

Στρατιωτικές ορχήστρες θα παίζουν μουσική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε ολόκληρη την πόλη, καθώς και πάνω σε τουριστικά σκάφη, στο πλαίσιο του στρατιωτικού-μουσικού φεστιβάλ «Σπάσσκαγια Μπάσνια» (Πύργος του Σωτήρος), όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο RIA Novosti ο διευθυντής του φεστιβάλ, Σεργκέι Σμιρνόφ.

Το φεστιβάλ «Σπάσκαγια Μπάσνια» διεξάγεται από το 2009, με τη συμμετοχή περίπου χιλίων πεντακοσίων μουσικών, στρατιωτικών και καλλιτεχνών κάθε χρόνο. Φέτος, το φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 27 Αυγούστου ως τις 4 Σεπτεμβρίου. Χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ είναι ο όμιλος MIA Rossiya Segodnya.

Για πρώτη φορά στην αλλαγή φρουράς έλαβε μέρος μία γυναίκα - υπολοχαγός του ιππικού της συνοδείας τιμής του Προεδρικής Φρουράς, Ιρίνα Μαμάεβα.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση στρατιωτικές συναυλίες στα πάρκα της πόλης. Επιπλέον, μόλις ‘'ανοίξει'' η περίοδος της διάσχισης του ποταμού Μόσχοβα, οι διαδρομές πάνω στα τουριστικά σκάφη θα γίνονται υπό τους ήχους κάποιας ορχήστρας», είπε ο Σμιρνόφ.

Όπως δήλωσε, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διοργανωθεί ακόμη μια μεγάλη παιδική εκδήλωση, ο διαγωνισμός παιδικών ορχηστρών πνευστών και κρουστών, στο Παλάτι των Πιονέρων, στους Λόφους των Σπουργιτιών. «Μέσω της διεξαγωγής του διαγωνισμού, θέλουμε να κάνουμε γνωστούς στη Μόσχα και στους Μοσχοβίτες τούς συμμετέχοντες του. Και αυτό θα γίνει την Ημέρα της Προστασίας των Παιδιών, την 1η Ιουνίου, στον κήπο Αλεξαντρόφσκι», προσέθεσε.

Και λίγες μέρες πριν από την 1η Ιουνίου, στις 27-28 Μαΐου, στο παλάτι του Κρεμλίνου, θα διεξαχθεί ο διεθνής διαγωνισμός «Η Μελωδία των γενεών». Πρόκειται για μια εκδήλωση με επίκεντρο τα παιδιά που ασχολούνται με την κλασσική μουσική.

Πηγή: www.ria.ru