ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η  Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των τουριστικών  προορισμών
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους τρεις κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς που επιλέγουν οι Ρώσοι το 2016, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΕΤΡ) Ντμίτρι Γκόριν στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Ο ίδιος τόνισε ότι ο φόρτος εργασίας των αρμόδιων αρχών την παραμονή της εορταστικής περιοδου της Πρωτομαγιάς, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων  που είχαν υποβληθεί  για έκδοση θεωρήσεων εισόδου (βίζα), έδειξε ότι η Ελλάδα θα έχει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις των δημοφιλών τουριστικών προορισμών που θα επιλέξουν οι Ρώσοι το τρέχον έτος.

Οι δηλώσεις του κ. Γκόριν έδωσαν "απάντηση" σε διάφορα ΜΜΕ που μετέδιδαν ότι πολλοί Ρώσοι τουρίστες δεν θα μπορέσουν να πάρουν έγκαιρα  βίζα και θα χάσουν τα χρήματα  που πλήρωσαν για να πάνε διακοπές στην Ελλάδα, εξαιτίας  της — όπως τόνιζαν- "αδυναμίας των κέντρων θεωρήσεων να ανταπεξέλθουν στον αριθμό των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί". 

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤ διευκρίνισε, ότι από τη στιγμή που  τα ΜΜΕ μετέδιδαν ευρέως ότι υπάρχουν δυσκολίες με την έκδοση βίζας, είναι λογικό ο κόσμος να ανησυχεί  για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. «Όμως, επειδή όλα άρχισαν να λειτουργούν κανονικά, οι πελάτες μας έπαψαν να ανησυχούν. Όλοι πληροφορήθηκαν τα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και άρχισαν αντιλαμβάνονται ότι τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την έκδοση βίζας, πρέπει να υποβάλλονται εμπρόθεσμα, όπως και να λαμβάνεται  υπ όψιν ο χρόνος που απαιτείται για να σταλούν στις διάφορες περιοχές», δήλωσε ο Γκόριν.         

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελληνικό προξενείο και τα κέντρα βίζας, είχαν τεράστιο φόρτο εργασίας πριν την εορταστική περίοδο της Πρωτομαγιάς, γεγονός που δείχνει πόσο  δημοφιλής προορισμός είναι η Ελλάδα για τους Ρώσους. «Είμαι πεπεισμένος ότι  η χώρα αυτή το2016 θα είναι ένας από τους πιο δημοφιλής θερινούς προορισμούς για τους συμπατριώτες μας. Αυτό μας λένε οι αυξημένες πωλήσεις  τουριστικών πακέτων» υπογράμμισε.

Πρόσεθεσε δε, ότι, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές έλαβαν, άμεσα, όλα τα αναγκαία μέτρα και προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν  να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Αυτό — σύμφωνα με τον κ. Γκόριν — είχε ως αποτέλεσμα οι (Ρώσοι) πολίτες να συνεχίσουν να "διατηρούν" την Ελλάδα ως μία από τις κορυφαίες τουριστικές "επιλογές" τους για το 2016.

Πηγή:  www.ria.ru