ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αύξηση 40% στις πωλήσεις τουριστικών “πακέτων” με προορισμό την Ελλάδα
© Sputnik/Vladimir Fedorenko
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση 40% στις πωλήσεις τουριστικών “πακέτων” με προορισμό την Ελλάδα

Ο ίδιος ανέφερε ότι μετά την επικοινωνία που είχε με τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα κυρία Ελένη Μιχαλοπούλου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αυξημένο ενδιαφέρον και η υποβολή αιτημάτων για έκδοση θεωρήσεων εισόδου (βίζα), επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν βασικό τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους το 2016.

Σύμφωνα με τον κ. Γκόριν, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους τρεις κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς που επιλέγουν οι Ρώσοι το 2016. Ο ίδιος τόνισε ότι ο φόρτος εργασίας των αρμόδιων αρχών την παραμονή της εορταστικής περιοδου της Πρωτομαγιάς, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για έκδοση θεωρήσεων εισόδου (βίζα), έδειξε ότι η Ελλάδα θα έχει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις των δημοφιλών τουριστικών προορισμών που θα επιλέξουν οι Ρώσοι το τρέχον έτος.

Οι δηλώσεις του κ. Γκόριν έδωσαν "απάντηση" σε διάφορα ΜΜΕ που μετέδιδαν ότι πολλοί Ρώσοι τουρίστες δεν θα μπορέσουν να πάρουν έγκαιρα βίζα και θα χάσουν τα χρήματα που πλήρωσαν για να πάνε διακοπές στην Ελλάδα, εξαιτίας της — όπως τόνιζαν- "αδυναμίας των κέντρων θεωρήσεων να ανταπεξέλθουν στον αριθμό των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί".

Πρόσεθεσε δε, ότι, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές έλαβαν, άμεσα, όλα τα αναγκαία μέτρα (περισσότερες ώρες για εξυπηρέτηση του κοινού, επιπλέον προσωπικό ακόμα και ημέρες αργίας, κ.α) για την περαιτέρω διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Αυτό — σύμφωνα με τον κ. Γκόριν — είχε ως αποτέλεσμα οι (Ρώσοι) πολίτες να συνεχίσουν να "διατηρούν" την Ελλάδα στις κορυφαίες τουριστικές "επιλογές" τους για το 2016.

Οι (αρμόδιες) ελληνικές αρχές τόνισαν ότι "θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε όλοι οι Ρώσοι (ενδιαφερόμενοι) πολίτες να πάρουν βίζα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόριν.

Υπογράμμισε δε, ότι, διαψεύσθηκαν όλοι όσοι προέβησαν σε "γκρίζες" προβλέψεις, βάσει των οποίων πολλοί Ρώσοι τουρίστες δεν θα μπορέσουν να πάνε διακοπές στην Ελλάδα. «Εκείνα τα μεμονωμένα περιστατικά καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν με την έκδοση βίζας, αντιμετωπίσθηκαν σε ατομικό επίπεδο από τους τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι ανανέωσαν τα τουριστικά πακέτα των πελατών τους. Επειδή οι ρώσικες τουριστικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε συνεχή διάλογο με την Ελλάδα, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους της για τους ρώσους τουρίστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.ria.ru