ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ε.Κουντουρά: «Η Ελλάδα είναι ανοιχτή για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό τουρισμό»
© Sputnik/Tatyana Chukhrova
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ε.Κουντουρά: «Η Ελλάδα είναι ανοιχτή για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό τουρισμό»

Δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Ο θρησκευτικός τουρισμός, πόλος έλξης των Ρώσων επισκεπτών
Η Ελλάδα είναι ανοιχτή για όσους «πραγματικά ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό τουρισμό, πραγματικά θέλουν να βρουν τον εαυτό τους, την ψυχή τους και να κάνουν την πνευματική αυτή αν θέλετε αναζήτηση, μέσα από την ξενοιασιά των διακοπών». Την επισήμανση αυτή έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την έναρξη των εργασιών της πρώτης Διάσκεψης για τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Στη Διάσκεψη για την οποία η κ. Κουντουρά εξέφρασε την ελπίδα «να είναι η αρχή μιας πιο στενής συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ελλάδας και της Ρωσίας, των υπουργείων Τουρισμού και τουριστικών φορέων των δύο χωρών, όπως και Έλληνες και Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες στον τομέα του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού.

Οι δηλώσεις της κ. Κουντουρά, προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν ως εξής:

«Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα, είναι η πρώτη Διάσκεψη για τον θρησκευτικό τουρισμό που γίνεται στα πλαίσια της φιλίας Ελλάδας Ρωσίας και σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις που θα εξελιχθούν σε όλη τη χρονιά, είναι η Διάσκεψη του θρησκευτικού προσκυνηματικού τουρισμού. Οι Άγιοι πατέρες και από την πλευρά της Ελλάδας και από την πλευρά της Ρωσίας βρίσκονται εδώ σήμερα, στο Λαγονήσι.

Επίσης έχουν έρθει απ' όλα τα πρακτορεία τα οποία στηρίζουν τον θεματικό τουρισμό και ιδιαίτερα τον θρησκευτικό προσκυνηματικό τουρισμό και από την Ελλάδα και από την Ρωσία. Ελπίζουμε ότι σήμερα θα είναι η αρχή μιας πιο στενής συνεργασίας. Εμείς προβάλλουμε και προωθούμε με τον θρησκευτικό μας πνευματικό μας πλούτο. Και τις δύο χώρες τις ενώνει η Ορθοδοξία μέσα στο εύρος όλων αυτών των ωραίων πραγμάτων που μοιραζόμαστε με τη Ρωσία που έχουμε μια άρρηκτη φιλία όλα αυτά τα χρόνια, και θέλουμε να την ισχυροποιήσουμε και αν θέλετε να ικανοποιήσουμε όλους τους Ρώσους τουρίστες που μπορούν να έχουν πολλές επιλογές. Μια από αυτές τις επιλογές είναι όλο το εύρος του θεματικού τουρισμού. Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι εδώ και πρωταγωνιστεί. Και νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να πετύχουμε τα επόμενα χρόνια, να έχουμε ικανοποιημένους, όχι μόνο τους Ρώσους τουρίστες, αλλά παρά πολλούς τουρίστες οι οποίοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό τουρισμό, πραγματικά θέλουν να βρουν τον εαυτό τους, την ψυχή τους και να κάνουν την πνευματική αυτή, αν θέλετε, αναζήτηση, μέσα από την ξενοιασιά των διακοπών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ