ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αύξηση 34% της ζήτησης τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα
© Sputnik/Vladimir Fedorenko
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση 34% της ζήτησης τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα

Αύξηση 34% καταγράφηκε φέτος έναντι του 2015, στη ζήτηση τουριστικών πακέτων με προορισμό την Ελλάδα επισημαίνουν αναλυτές, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας παροχής τουριστικών υπηρεσιών Da Travel.

"Αναλύοντας τις πωλήσεις  της καλοκαιρινής περιόδου, παρατηρούμε μια αύξηση της ζήτησης προς αυτή την κατεύθυνση (σ.σ. την Ελλάδα) κατά 34%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.  Οι πελάτες μας έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στις πτήσεις τσάρτερ για την  Ελλάδα, καθώς είναι πιο φτηνές από τις κανονικές πτήσεις, ενώ οι προσφορές είναι παρά πολλές και μάλιστα  από πόλεις της περιφέρειας» δήλωσε ο γενικός διευθυντής  της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας παροχής  τουριστικών υπηρεσιών  DaTravel.com, Βλαντισλάβ Σεφτσόφ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι την παρούσα στιγμή μπορεί να κλείσει κανείς  θέση σε πτήση τσάρτερ για την Ελλάδα από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Αστραχάν, το Μπαρναούλ, την Μπλαγκοσένσκα, το Βόλγκογκραντ, το Ροστόφ και άλλες ρωσικές πόλεις. 

Η τιμή του εισιτήριου  με προορισμό την Ελλάδα και επιστροφή με πτήση τσάρτερ  την περίοδο του καλοκαιριού αρχίζει από 16.200 ρούβλια (περίπου 220 ευρώ), ενώ η διαμονή  σε ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από 1800 ρούβλια την βραδιά (περίπου25 ευρώ).

Η  υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του τουριστικού γραφείου  BSIgroup  Εκατερίνα Κέμενεβα  πιστεύει ότι οι περισσότεροι Ρώσοι, φέτος, ενδιαφέρονται περισσότερο για το κόστος των διακοπών στις ελληνικές παραλίες απ' ότι πέρυσι, ενώ αναζητούν  στις πιο δημοφιλείς παραλίες  τις καλύτερες προσφορές που συνδυάζουν «τιμή και ποιότητα», όπως και τις ειδικές προσφορές  στις οποίες είχαν συνηθίσει να επιλέγουν οι πελάτες που παλαιότερα πήγαιναν για διακοπές στην  Τουρκία και την Αίγυπτο. 

«Η μεγάλη ζήτηση που παρατηρείται φέτος για την Ελλάδα οφείλεται στο ότι έκλεισαν οι δύο πιο δημοφιλείς προορισμοί, όπως η Τουρκία και η  Αίγυπτος, ότι οι τιμές είναι προσιτές και η πτήση άνετη και σύντομη. Η Ελλάδα, για τη φετινή καλοκαιρινή τουριστική σεζόν, είναι από τους πλέον φθηνούς προορισμούς στην Ευρώπη, καθώς  το κόστος ενός  εβδομαδιαίου ατομικού τουριστικού πακέτου που περιλαμβάνει και τα αεροπορικά εισιτήρια, ξεκινάει από τις 27-28 χιλιάδες ρούβλια», δήλωσε η  Εκατερίνα Κέμενεβα.    

«Στην Ελλάδα υπάρχουν περίφημες παραλίες, τόσο στα νησιά, όσο και στην ηπειρωτική χώρα, ήπιο κλίμα, νόστιμο φαγητό ενώ η πτήση διαρκεί περίπου 3,5 ώρες. Με  δεδομένα  όλα αυτά, η Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί ο εναλλακτικός προορισμός  σε σχέση με την Τουρκία, που ήταν πέρυσι  δημοφιλής προορισμός για τους  Ρώσους τουρίστες.  Στην Ελλάδα υπάρχει άπειρες ξενοδοχειακές μονάδες  για κάθε  προτίμηση, που περιλαμβάνει από δωμάτια προς ενοικίαση και φθάνει έως τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, όπου το service ικανοποιεί τα πιο εκλεπτυσμένα γούστα των VIP πελατών», επισημαίνει η Κάμενεβα. 

Πηγή: www.ria.ru