ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρωσία και Ελλάδα σκοπεύουν να επεκτείνουν τις αμοιβαίες τουριστικές ροές
© Sputnik/Alexey Danichev
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία και Ελλάδα σκοπεύουν να επεκτείνουν τις αμοιβαίες τουριστικές ροές

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού και το υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού της Ελλάδας υιοθέτησαν ένα πρόγραμμα κοινών δράσεων για την αύξηση των τουριστικών ανταλλαγών τη διετία 2016-2018, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ιστοσελίδα της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού.

"Βασικοί στόχοι της συμφωνίας είναι η προώθηση της αμοιβαίας αύξησης των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, η απλούστευση των διατυπώσεων που αφορούν τις τουριστικές ''ανταλλαγές'' μεταξύ Ρωσίας-Ελλάδας και η δημιουργία επαφών ανάμεσα σε ρωσικούς και ελληνικούς τουριστικούς οργανισμούς.

Οι δύο πλευρές θα συνεργασθούν στους τομείς της αμοιβαίας προώθησης των εθνικών τουριστικών προϊόντων, στην ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στις επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, στη νομοθεσία », αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού τμήματος Ολεγκ Σαφόνοφ, η Ρωσία και η Ελλάδα αποτελούν στρατηγικούς εταίρους στον τομέα του τουρισμού. «Η Ελλάδα προσφέρει τώρα στους πολίτες μας ποιότητα, προσιτές και ασφαλείς διακοπές, και φιλοδοξεί να γίνει ο φετινός νούμερο ένα προορισμός στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ακόμα, οτι η Ρωσία από την πλευρά της ενδιαφέρεται για την αύξηση του αριθμού των τουριστών από την Ελλάδα, και είναι έτοιμη να προσφέρει διάφορα είδη τουρισμού ».

Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε άρθρό του στην ελληνική εφημερίδα "Καθημερινή",δήλωσε οτι κάθε χρόνο έρχονται στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες ρώσοι τουρίστες. Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ο τουρισμός συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, καθώς και στην επέκταση της άμεσης ανθρώπινης επαφής, στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της φιλίας μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέσα στο 2016 μπορεί να επισκεφθούν την Ελλάδα μέχρι ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες. Ταυτόχρονα, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τους Έλληνες να ταξιδέψουν στη Ρωσία. Επίσης, το 2016 είναι το αφιερωματικό έτος Ελλάδας —Ρωσίας, στο πλαίσιο του οποίου έχουν προγραμματιστεί δεκάδες εκδηλώσεις.
Οι περισσότερες από αυτές είναι αφιερωμένες στην ανάπτυξη των τουριστικών ανταλλαγών, μεταξύ των οποίων η ελληνική έκθεση στο Ερμιτάζ και στο Ιστορικό μουσείο, η διοργάνωση στρογγυλής τράπεζας στο εικοστό Διεθνές οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, η συμμετοχή σε επαγγελματικές τουριστικές εκθέσεις των δύο χωρών και άλλα.

Πηγή: www.ria.ru