ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το 2016 μπορεί να επισκεφθούν την Ελλάδα ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη Ρωσία
© Sputnik/Vitaliy Ankov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το 2016 μπορεί να επισκεφθούν την Ελλάδα ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη Ρωσία

Στοιχεία σχετικά με τον διπλασιασμό της αύξησης της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία στην Ελλάδα μέσα στον Μάιο, σε σύγκριση με το Μάιο 2015, μας επιτρέπουν να υπολογίζουμε οτι η Ελλάδα στη διάρκεια του 2016 θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 1 εκατομμύριο συμπατριώτες μας, δήλωσε τη Δευτέρα στο Ρία Νοβόστι, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού, Ολεγκ Σαφόνοφ.

Προβλέψεις για ένα εκατ. αφίξεις Ρώσων τουριστών

"Βλέπουμε μια αύξηση σχεδόν διπλάσια. Με βάση τον αριθμό των Ρώσων που επισκέπτονται την Ελλάδα τον Μαϊο, μπορούμε να υπολογίσουμε οτι η χώρα στη διάρκεια του έτους θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου ένα εκατομμύριο συμπατριώτες μας. Κατά την γνώμη μου, αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, διότι τα προηγούμενα χρόνια είδαμε μια δυναμική μείωση των αναχωρήσεων, μόνο μέσα στο 2015 οι αναχωρήσεις μειώθηκαν κατά 48%", δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος.

Ο ρώσος αξιωματούχος δήλωσε οτι στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα, η οποία έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού και του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού της Ελλάδας, για την από κοινού δράση με στόχο την προώθηση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών στο διάστημα 2016-2018, αντίστοιχα.

Η  Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των τουριστικών  προορισμών

"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα έφερε δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία, μέσα στον Μάρτιο του 2016 ο αριθμός των τουριστών από την Ρωσία αυξήθηκε περισσότερο από 500%, αλλά και μετρήσεις του Μαΐου φαίνονται πολύ σημαντικές", είπε ο Σαφόνοφ.

"Οι πολίτες της Ελλάδας, επίσης, πηγαίνουν στη Ρωσία, αν και σε απόλυτους αριθμούς το ποσοστό αυτό δεν είναι υψηλό, περίπου 12 χιλιάδες άτομα, αλλά και ο πληθυσμός αυτής της χώρας δεν είναι πολύ μεγάλος. Προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση ανάμεσα στις δύο χώρες, με αφορμή και το αφιερωματικό έτος Ρωσία —Ελλάδα 2016, διοργανώνονται περίπου 180 εκδηλώσεις στο χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού και άλλων ανθρωπιστικών σχέσεων", κατέληξε ο Σαφόνοφ.

Πηγή: www.ria.ru