ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους, η Ρόδος
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΑΝΕΦ ΝΙΚΟΛΑΣ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους, η Ρόδος

Στο "σμαραγδένιο νησί", τη Ρόδο φαίνεται πως βρίσκουν στιγμές ξεκούρασης και διακοπών, οι Ρώσοι, καθώς η προτίμησή τους για τον συγκεκριμένο προορισμό ''αποτυπώνεται'' στα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

Όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το αεροδρόμιο «Διαγόρας» για τον Μάιο του 2016, η κίνηση από τη Ρωσία σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 75% καθώς έφτασαν στη Ρόδο 16.598 τουρίστες έναντι 9.482 τουριστών το Μάιο του 2015.

Την πρώτη θέση στις αφίξεις κατέλαβαν οι Γερμανοί τουρίστες, την δεύτερη οι 'Αγγλοι, την τρίτη θέση οι Σουηδοί, την τέταρτη οι Ρώσοι και την Πέμπτη οι Γάλλοι.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Μάιο, η συνολική τουριστική κίνηση του μήνα ήταν αυξημένη σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σε ποσοστό 3,2% που "μεταφράζεται" σε μία διαφορά της τάξης των 7.000 τουριστών.

Από την καταγραφή των στοιχείων προκύπτει ότι με τις πτήσεις τσάρτερ έφθασαν το Μάιο στη Ρόδο 233.599 άτομα έναντι 226.338 το Μάιο του 2015, με το μήνα να κλείνει με θετικό πρόσημο.

Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν τις θετικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η τουριστική περίοδος θα είναι καλή με ευνόητες θετικές συνέπειες στην τοπική οικονομία.

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται περίπου 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας και 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τουρκίας. Το νησί της Ρόδου που διαθέτει ακτογραμμές μήκους 253 χιλιομέτρων. Ως σημείο συνάντησης τριών πολιτισμών, η Ρόδος έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς.

Στην πόλη της Ρόδου υπάρχει η Μεσαιωνική πόλη, η οποία έχει ενταχθεί από το 1988 στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Πολλοί μύθοι έχουν συνδεθεί με τη δημιουργία της Ρόδου. Σύμφωνα με τον Πίνδαρο, όταν ο Δίας επικράτησε των Γιγάντων, αποφάσισε να μοιράσει τη γη στους Ολύμπιους Θεούς. 'Ομως, ο Ήλιος έλειπε από τη μοιρασιά κι έμεινε χωρίς γη. Ο Δίας για να μην τον αδικήσει είπε να ξανακάνουν τη μοιρασιά, αλλά ο Ήλιος τότε είπε πως η γη που θα αναδυόταν από τη θάλασσα, όταν θα ανατέλλει το επόμενο πρωινό, θα γινόταν δική του. Έτσι αναδύθηκε ένα πανέμορφο και καταπράσινο νησί, η Ρόδος. Ο Ήλιος συνεπαρμένος από την ομορφιά της την έλουσε με τις ακτίνες του. Από τότε η Ρόδος είναι το νησί του Ήλιου, το πιο φωτεινό και λαμπερό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ