ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες “ανακαλύπτουν” τον πολιτιστικό πλούτο της Θεσσαλίας
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες “ανακαλύπτουν” τον πολιτιστικό πλούτο της Θεσσαλίας

Πακέτα τουρισμού για την περιοχή της Θεσσαλίας και την πόλη της Λάρισας θα αναλάβουν να προωθήσουν εκπρόσωποι μεγάλων ρωσικών τουριστικών πρακτορείων που επισκέφθηκαν, πρόσφατα την πόλη της Λάρισας.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι των ρωσικών τουριστικών πρακτορείων ήταν ιδιαίτερα θετικές, καθώς είχαν την ευκαιρία να δουν θρησκευτικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και να "γνωρίσουν" τον πολιτιστικό πλούτο της Λάρισας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τη Λάρισα επισκέφθηκαν η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού Τουρισμού της Μόσχας κΤατιάνα Ποσπεργκέλις και εκπρόσωποι ρωσικών τουριστικών πρακτορείων, οι κυρίες Ναταλία Κιλίνα και Ραϊσα Σμιρνόβα.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, οι τουριστικοί πράκτορες επισκέφτηκαν τα Μετέωρα, το Πήλιο και άλλα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας, ενώ βρέθηκαν και στη Λάρισα όπου, συνοδευόμενες από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης, κ. Αθαν. Παιδή, επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο, τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου στο Φρούριο, αλλά και το Διαχρονικό Μουσείο στο Μεζούρλο.

«Η επίσκεψη και φιλοξενία των ρώσων τουριστικών πρακτόρων έρχεται ως φυσική συνέχεια της παραδοσιακά αγαστής συνεργασίας που έχουμε με τη Ρωσία, ιδιαίτερα στο θέμα του τουρισμού. Γνωρίζοντας από κοντά τα σημαντικά πολιτισμικά και θρησκευτικά μνημεία της Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας, θα αναλάβουν να μεταφέρουν αυτές τις όμορφες εικόνες που αποκόμισαν και στους συμπατριώτες τους ώστε να αποτελέσουν ισχυρό έναυσμα για να επισκεφτούν στη συνέχεια την περιοχή μας», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ