ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι Ρώσοι θα επιλέξουν το τουριστικό σήμα της Ρωσίας τον Δεκέμβριο του 2016
© Sputnik/Nina Zotina
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι θα επιλέξουν το τουριστικό σήμα της Ρωσίας τον Δεκέμβριο του 2016

Ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού  έχει κορυφαίους εμπειρογνώμονες να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό του τουριστικού σήματος της Ρωσίας. Τον νικητή θα επιλέξουν μέσω "εθνικής ψηφοφορίας", τον Δεκέμβριο του 2016, δήλωσε ο επικεφαλής του τουριστικού οργανισμού, Ολεγκ Σαφόνοφ.

"Σήμερα, 146 από τις 195 χώρες του κόσμου έχουν ένα τουριστικό σήμα, ενώ η Ρωσία δεν έχει ακόμα»,  δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι η Ρωσία κατέχει την ένατη θέση στον κόσμο, στην προσέλευση επισκέψεων ξένων τουριστών. Το νέο εμπορικό σήμα, είπε ο Σαφόνοφ, θα επιτρέψει στη Ρωσία να βελτιώσει τη θέση της σ' αυτήν την κατάταξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Φεβρουάριο του 2015, πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού μεταξύ ερασιτεχνών, τώρα όμως, ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού αποφάσισε να αναθέσει την υπόθεση σε επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

"Το νέο τουριστικό σήμα δεν θα είναι απλά ένας λογότυπο, αλλά μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη βελτίωση της αναγνωριμότητας της Ρωσίας»,  είπε ο συνπρόεδρος του Συλλόγου των εταιριών μάρκετινγκ της Ρωσίας, Αλεξέι Αντρέγιεφ.

Τόνισε ότι για την δημιουργία του σήματος δεν θα δουλέψει μόνο ένας άνθρωπος, αλλά μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε εθελοντική βάση. Επισήμανε, δε, ότι «φυσικά και υπάρχει φιλοδοξία", πάνω απ' όλα όμως- όπως είπε- αυτό που προέχει για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό είναι η κοινωνική ευθύνη."Εμείς θα παρουσιάσουμε για την Ρωσία ένα  ενδιαφέρον προφίλ στο εξωτερικό", εξήγησε ο Αντρέγιεφ και σημείωσε ότι " το σήμα που θα δημιουργήσουμε, αυτό θα μας αντιπροσωπεύει".

Σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού θα επιλεγούν δέκα σχέδια, τα λεγόμενα μακράς λίστας, από τα οποία η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις φιναλίστ. Ο νικητής θα αναδειχθεί μέσω "εθνικής ψηφοφορίας", τον Δεκέμβριο του 2016.

Πηγή: www.ria.ru