ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ελαφονήσι: Στην ''Καραϊβική'' της Κρήτης πηγαίνεις....περπατώντας!
© Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από την εφημερίδα “ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ”
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ελαφονήσι: Στην ''Καραϊβική'' της Κρήτης πηγαίνεις....περπατώντας!

«Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή, να διακλαδίζεται στις φλέβες του και τη ψυχή του να μεγαλώνει», γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, ο σπουδαίος Κρητικός συγγραφέας. Η Κρήτη έχει τον τρόπο να “βλέπει” στην καρδιά του κάθε επισκέπτη. Κι ένας απ' αυτούς τους “τρόπους” είναι το Ελαφονήσι.

Δεν υπάρχει περίπτωση να το "συναντήσετε" και να μείνετε αδιάφοροι: Θέλεις η γοητεία του, η εξωπραγματική ομορφιά του που χαρακτηρίζεται έργο τέχνης, θέλεις η ροζ απόχρωση στην άμμο από τα κοχύλια ή και τα διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, ό,τι κι αν είναι, τελικά, αυτό που αναδεικνύει το Ελαφονήσι ή την "Καραϊβική" της Κρήτης σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, "μαγνητίζει" τους επισκέπτες.

Το Ελαφονήσι δεν έχει μόνο σαγηνευτική ομορφιά που "αιχμαλωτίζει" του επισκέπτες. Το νησί που είναι πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών από κάθε γωνιά της γης, κάθε χρόνο έχει και μία άλλη "ιδιαιτερότητα" που όμοιά του ίσως είναι πολύ δύσκολο να συναντήσεις κάπου αλλού: Σ' αυτό το νησί μπορείς να φτάσεις… περπατώντας!

© Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από την εφημερίδα “ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ”

Πώς; Το Ελαφονήσι βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης. Είναι ένα μικρό νησάκι που απέχει 200 μέτρα από την ακτή και ανάμεσα τους περικλείεται ρηχή λιμνοθάλασσα με βάθος το πολύ ενός μέτρου. Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να φτάσουν σ' αυτό δεν έχουν παρά να περπατήσουν στη θάλασσα.

Το Ελαφονήσι απέχει από την πόλη των Χανίων 75 χιλιόμετρα και για να φτάσετε σ' αυτό θα χρειαστείτε περίπου 1,5 ώρα. Στο Ελαφονήσι υπάρχουν κάποιες βασικές ανέσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, αναψυκτήρια, όπου θα βρείτε κρύο νερό, αναψυκτικά και ελαφρύ φαγητό. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας μπροστά στη λιμνοθάλασσα υπάρχουν οργανωμένες δομές για τους επισκέπτες.

© Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από την εφημερίδα “ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ”

Το Ελαφονήσι βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μετά από το μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας, και φτάνοντας εδώ θα αντικρύσετε μια μεγάλη γυμνή έκταση που έχει διαμορφωθεί σαν χώρος στάθμευσης, λίγους σκονισμένους κέδρους και τα υπέροχα χρώματα της λιμνοθάλασσας.

Το Ελαφονήσι έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura. Μπορείτε να έρθετε με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο από τα Χανιά ή και μέσω θαλάσσης. Ο δρόμος για το Ελαφονήσι είναι στενός και γεμάτος στροφές, ωστόσο η ομορφιά του τοπίου θα σας αποζημιώσει.

Κι επειδή οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν την ασύλληπτη ομορφιά του νησιού, οι φωτογραφίες μπορούν να το επιβεβαιώσουν…