ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μπάλος: Ένα “διαμάντι” της Κρήτης
© ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μπάλος: Ένα “διαμάντι” της Κρήτης

Η Κρήτη, "διαμάντι" που λαμπυρίζει στη Μεσόγειο, είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της και, συνάμα, το νοτιότερο σύνορο της Ευρώπης. Σ' αυτό τον τόπο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει πως το νησί συνδυάζει την αρχαία με τη σύγχρονη ιστορία.

Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει κάποιος σε ένα καφενείο ενός χωριού για να ζητήσει οποιαδήποτε βοήθεια και οι ντόπιοι να μην τον κεράσουν τουλάχιστον μια ρακή. Σ' αυτό τον ευλογημένο από τη φύση τόπο, με ανθρώπους γνήσιους, χαμογελαστούς και φιλόξενους, οι επισκέπτες μπορούν να "αποδράσουν" από την καθημερινότητα και να ταξιδέψουν σε θρύλους… 

Ελαφονήσι: Στην ''Καραϊβική'' της Κρήτης πηγαίνεις....περπατώντας!
Στις κορυφαίες προτιμήσεις των επισκεπτών για… αποδράσεις είναι και ένα εξωτικό τοπίο, με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, απαλή άμμο και άγρια φυσική ομορφιά: Πρόκειται για τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, μια μαγευτική απάνεμη παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι. Ο Μπάλος, ένα αγαπημένο θέμα των τουριστικών οδηγών της Ελλάδας, ένα κυρίαρχο θέμα ταξιδιωτικών οδηγών του εξωτερικού, σας περιμένει για να ανακαλύψετε τη "μαγεία" του.

Μπορείτε να φθάσετε στον Μπάλο από έναν χωματόδρομο 10 χλμ. και μετά πεζοπορία για περίπου 15 λεπτά ή με το καραβάκι που ξεκινά από το λιμάνι του Κισάμου.

Για όσους θέλουν να ανακαλύψουν και τις υπόλοιπες απομακρυσμένες παραλίες του νηιού, όπως του Πρέβελη, αλλά και τα νησάκια της Χρυσής, της Γαύδου, της Ντίας και του Κουφονησιού, καθημερινά εκτελούνται πολλά δρομολόγια πλοιαρίων γι' αυτούς τους προορισμούς.

Για όσους αναζητούν περισσότερες επιλογές ή απομόνωση, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης μηχανοκίνητου ή ιστιοπλοϊκού σκάφους από τις μαρίνες του Λασιθίου, του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου ή των Χανίων, αλλά και σε όλα σχεδόν τα μικρότερα λιμάνια του νησιού. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδυάζουν τις διακοπές τους στην Κρήτη με ένα ταξίδι στη μαγευτική Σαντορίνη με ιστιοφόρο.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κι ο αριθμός επισκεπτών που προτιμούν να εξερευνήσουν τις απόκρημνες ακτές και τις μαγευτικές παραλίες του νησιού κωπηλατώντας με κανό καγιάκ, με αποτέλεσμα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετές εταιρείες που προσφέρουν εξοπλισμό και μαθήματα.

Περισσότερες πληροφορίες: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ