ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κυρίαρχη τάση στον τουρισμό το "all inclusive"
© Sputnik/Vladimir Fedorenko
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κυρίαρχη τάση στον τουρισμό το "all inclusive"

Στα δημοφιλή — για τους Ρώσους — ξένα τουριστικά θέρετρα, το σύστημα "all inclusive", παραμένει μια κυρίαρχη τάση, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα καταγράφει αυξημένη ζήτηση από τους πελάτες, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου tour operators της Ρωσίας Ντμίτρι Γκαρίν. 

Προτίμηση στην Ελλάδα δείχνουν οι Ρώσοι τουρίστες
Στην Ελλάδα, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι οι αρμόδιοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε οι Ρώσοι τουρίστες να απολαύσουν τις διακοπές που επιθυμούν. Σ' αυτό το πλαίσιο και οι προσφορές που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του συστήματος "all inclusive", είναι σχεδιασμένες για να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις των Ρώσων επισκεπτών.

Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη αγορά που επλήγη από την διακοπή της τουριστικής ροής από τη Ρωσία, αυτή της Τουρκίας καταβάλονται προσπάθειες για την ανάκτηση του "χαμένου εδάφους". Σ' αυτή την κατεύθυνση, ο επικεφαλής της τουρκικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων (TURSAB) Μπασαράν Ουλουσόϊ, τόνισε την ανάγκη για σταδιακή κατάργηση του συστήματος «all inclusive» στα ξενοδοχεία της χώρας, λόγω της μείωσης των εσόδων της τουριστικής βιομηχανίας.

Αυτή όμως η κατάσταση σχετίζεται αποκλειστικά με την Τουρκία. Σε άλλες τουριστικές κατευθύνσεις, το σύστημα «all inclusive» παραμένει δημοφιλές.

Πηγή: www.ria.ru