ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μια παραλία από τον ... Άρη στην Κεφαλονιά!
© ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια παραλία από τον ... Άρη στην Κεφαλονιά!

Μια ξεχωριστή εικόνα στους επισκέπτες της Κεφαλονιάς, αυτού του νησιού με τις πανέμορφες παραλίες, προσφέρει η παραλία του Ξι με το κοκκινοκεραμιδί χρώμα της άμου, που μαζί με τον γκρίζο άργιλο της περιοχής δημιουργεί μια μοναδική εικόνα.

Η παραλία Ξι ονομάστηκε έτσι, επειδή ο όρμος που βρίσκεται μοιάζει στο γράμμα Ξ της ελληνικής αλφαβήτου. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από το Ληξούρι, στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς και εκτείνεται από την παραλία του Μέγα Λάκκου μέχρι πέρα από την Κουνόπετρα.

Πρόκειται για πολύ οργανωμένη παραλία και σε πολύ κοντινές αποστάσεις, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ό,τι ζητήσουν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, από καταστήματα μέχρι και καταλύματα. Στην παραλία, εκτός από ομπρέλες και ξαπλώστρες μπορείτε να βρείτε αναψυκτήρια και να "επιδοθείτε" σε θαλάσσια σπορ.

© ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Εξάλλου, τα ρηχά νερά της την κάνουν ιδανική για τα παιδιά, εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες για τους μικρούς κολυμβητές.  Ακόμα, από την παραλία του Ξι, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί με σκάφος το απέναντι νησάκι Βαρδιάνοι.

Η συγκεκριμένη παραλία  "κατέκτησε" μια θέση σε δημοσίευμα του Travel & Leisure για τις είκοσι πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο,  έχει εύκολη πρόσβαση, διαθέτει πάρκινγκ και μπορεί, πέρα από τις υπόλοιπες γνωστές παραλίες της Κεφαλονιάς, να παρέχει ονειρεμένες στιγμές διακοπών στους επισκέπτες.

Η πολύπλοκη ακτογραμμή της Κεφαλονιάς κρύβει εντυπωσιακές εναλλαγές και μοναδικές παραλίες που καλύπτουν τις προτιμήσεις ακόμα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Οργανωμένες και κοσμοπολίτικες ή απομονωμένες και ερημικές, μικροί φιλόξενοι κόλποι ή μεγάλες εντυπωσιακές ακροθαλασσιές, με άσπρα βοτσαλάκια ή με κατάξανθη ή και κατακόκκινη άμμο, όλες προκαλούν για μια βουτιά στην κρυστάλλινη και ήρεμη θάλασσα. Οι γαλάζιες σημαίες που κυματίζουν πιστοποιούν ότι νερά εκτός από μαγευτικά, είναι και πεντακάθαρα. 

Πηγή: Δήμος Κεφαλονιάς και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων