ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Νυχτερινή ξενάγηση στη Μόσχα από ύψος 240 μέτρων
© Sputnik/Anton Denisov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νυχτερινή ξενάγηση στη Μόσχα από ύψος 240 μέτρων

Μπορεί κανείς να περιδιαβαίνει τα δρομάκια της Μόσχας, να παρατηρεί την αρχιτεκτονική της και στη συνέχεια να κατέβει και να θαυμάσει το πιο ωραίο μετρό στον κόσμο. Το να δει όμως τη μεγαλούπολη αυτή από ύψος 240 μέτρων και μάλιστα τη νύχτα, συνιστά μια ανεκτίμητη ευκαιρία για όσους εξακολουθούν να είναι ρομαντικοί.

© Sputnik/Vladimir Sergeev

Κάθε βράδυ στις 20.00, 21.00 και 22.00, όσοι θέλουν να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, μπορούν να ξεναγηθούν στη Μόσχα, από ένα τέτοιο ύψος, από το παρατηρητήριο της ταράτσας του ουρανοξύστη «Ιμπέρια» που βρίσκεται στη Σίτι της Μόσχας.

Όταν ανεβείτε στον 56ο όροφο του ουρανοξύστη, με τον ταχύτατο ανελκυστήρα του και βρεθείτε στο παρατηρητήριο της ταράτσας, θα έχετε την αίσθηση ότι έχετε στα πόδια σας τη γοητευτική αυτή πόλη, φωτισμένη με εκατομμύρια φωτάκια που τρεμοπαίζουν σαν λαμπιόνια.

© Sputnik/Maxim Blinov

Θα δείτε το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσοφ, το Κρεμλίνο, τον Ναό του Ιησού του Σωτήρος, τον πύργο της τηλεόρασης Αστάνκινο, την παραποτάμια λεωφόρο του ποταμού Μόσχοβα, τους ατελείωτους δρόμους και λεωφόρους που χάνονται σαν φωτεινά νήματα στον ορίζοντα. Κοιτάζοντας δε τους γειτονικούς ουρανοξύστες που κοσμούν στο Σίτι της Μόσχας, τον ουρανοξύστη «Πόλεις των πρωτευουσών», τον ουρανοξύστη «Ευρασία» και τον πιο ψηλό ουρανοξύστη που υπάρχει στην Ευρώπη «Οι πύργοι της Ομοσπονδίας», θα νομίσετε ότι μπορείτε να τους αγγίξετε.

Η νυχτερινή Μόσχα από ένα τέτοιο ύψος, συνιστά ένα ακόμη λόγο για να αγαπήσετε την πόλη αυτή για πάντα. Αν και δεν έχετε λόγο να μην την αγαπήσετε.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr