ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ με τις ανέσεις των αυτοκρατόρων
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ με τις ανέσεις των αυτοκρατόρων

Στα τέλη Ιουλίου η εταιρεία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων ξεκίνησε την πρώτη διαδρομή του πολυτελούς τρένου «Αυτοκρατορική Ρωσία», που συνδέει τη Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ. Αυτό το αποκλειστικό ρωσικό τουριστικό προϊόν που δημιουργήθηκε με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 400 χρόνια του οίκου των Ρομανώφ απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους ξένους.

Για τους ταξιδιώτες έχει διοργανωθεί ένα ελκυστικό περιηγητικό πρόγραμμα που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια πλήρη άποψη της χώρας. Η διαδρομή ξεκινάει από τη Μόσχα, όπου προβλέπονται ξεναγήσεις στο Κρεμλίνο, περίπατοι στο Αρμπάτ και επίσκεψη ορισμένων σταθμών του μετρό. Στο Καζάν οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρι μαγειρικής για τα «μυστικά της κουζίνας των Τατάρων» και να γνωρίσουν τα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Το Γιεκατερινμπούργκ θα μείνει αξέχαστο στους τουρίστες για το πρόγραμμα-αφιέρωμα στην τραγική μοίρα της δυναστείας των Ρομανώφ, το Νοβοσιμπίρσκ θα τους καταπλήξει με το κτίριο του θεάτρου της όπερας και του μπαλέτου, ενώ το Ιρκούτσκ θα τους μείνει αξέχαστο χάρη στη συνοικία όπου έγινε ανάπλαση κτιρίων του 19ου και του 20ου αιώνα.

Από την Ευρώπη στην Ασία: Η ιστορία του Υπερσιβηρικού

Επίσης, οι τουρίστες θα μπορέσουν να θαυμάσουν τη βαθύτερη λίμνη του πλανήτη, περνώντας από την παρόχθια γραμμή της Βαϊκάλης, να επισκεφθούν τον βουδιστικό ναό Ιβολγκίνσκι Ντατσάν της περιοχής Ιβολγκά, μια παραδοσιακή γιούρτα μπουργιάτων (αυτόχθονες που ζουν στις περιοχές γύρω από την Βαϊκάλη) στην πόλη Ουλάν Ουντέ, να συμμετάσχουν σε εργαστήριο ζωγραφικής μπαμπούσκας στο Χαμπάροφσκ και να μάθουν τα αξιοθέατα του τελικού προορισμού του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου, που είναι το επίνειο του Βλαδιβοστόκ.

Εδώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν το μοναδικό μουσείο «Υποβρύχιο С-56», να απολαύσουν τη θέα της πόλης από τα παρατηρητήρια στον κόλπο Εγκερσέλντ και στον λόφο «Ορλήνογιε Γνιέζντο» (λόφος της αετοφωλιάς), να κάνουν εκδρομή στο νησί Ρούσκι περνώντας από τις διάσημες γέφυρες που χτίστηκαν με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της ΑΠΕΚ (Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού) 2012, κι ακόμη μία κρουαζιέρα με το κότερο στον όρμο.
Συνολικά το ταξίδι στα πολυτελή βαγόνια διαρκεί 15 ημέρες και ολοκληρώνεται στις 6 Αυγούστου. Από τις 3 έως τις 15 Αυγούστου θα γίνει η διαδρομή προς την αντίθετη κατεύθυνση, από το Βλαδιβοστόκ προς τη Μόσχα. Το κόστος του ταξιδιού ξεκινάει από τα 5,2 χιλιάδες ευρώ για το διθέσιο κουπέ Α΄ κατηγορίας έως τα 9,8 χιλιάδες για το κουπέ VIP.

Το 2014 και το 2015, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι διοργάνωσαν ανάλογα ταξίδια στη διαδρομή Μόσχα — Πεκίνο και Πεκίνο — Μόσχα. Αυτήν την χρονιά οι διαδρομές γι' αυτούς τους προορισμούς θα διεξαχθούν στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr