ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πρωτοπόροι σχεδιαστές δημιουργούν νέο σήμα για τον Ρωσικό Τουρισμό
© Sputnik/ Ilya Timin
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρωτοπόροι σχεδιαστές δημιουργούν νέο σήμα για τον Ρωσικό Τουρισμό

Περισσότερες από 30 εταιρείες σχεδιασμού σήματος και 45 από τους καλύτερους ειδικούς στην κατάστρωση στρατηγικής και στο design θα λάβουν μέρος στη δημιουργία του πρώτου επίσημου σήματος για τον τουρισμό στη Ρωσική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας για τον Τουρισμό.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, «45 έγκριτοι ειδικοί στον τομέα της κατάστρωσης στρατηγικής και στον σχεδιασμό και περισσότερες από 30 εταιρείες branding θα λάβουν μέρος στη δημιουργία του πρώτου επίσημου σήματος για τον τουρισμό στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μετά από επιλογή ανάμεσα στις αιτήσεις συμμετοχής που υποβλήθηκαν στον πανρωσικό διαγωνισμό «Σήμα για τον ρωσικό Τουρισμό». Μεταξύ των επιλεγέντων συμπεριλαμβάνονται γνωστές ρωσικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του branding και στον σχεδιασμό, όπως η DepotWPF, το γραφείο Αρτέμι Λέμπεντεφ, οι εταιρείες IDPartment, Mildberry, DDVB κ.α.».

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αναπτύσσουν διάφορες στρατηγικές προώθησης, ενώ θα. φιλοτεχνήσουν λογότυπο καθώς και το διαφημιστικό σύνθημα της χώρας, βασιζόμενοι σε έργα που είχαν αποσταλεί στα πλαίσια διαγωνισμού για την συλλογή ιδεών σε πανρωσικό επίπεδο. Μια πρώτη επιλογή είχε διεξαχθεί το 2015 — οπότε και επιλέχθηκαν τρείς προτάσεις για εμπορικά σήματα. Οι δημιουργοί των σημάτων κέρδισαν ταξίδια σε τουριστικά θέρετρα της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Υπηρεσίας, «βρισκόμαστε τώρα στο δεύτερο στάδιο της επιλογής έργων σε πανρωσικό επίπεδο. Επειδή οι συμμετοχές είναι πολλές, η επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για την αποστολή έργων μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου του 2016. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποστείλει ταχυδρομικώς τη δική του εκδοχή για το διαφημιστικό σύνθημα, το λογότυπο ή ακόμη και μία συνολική σύλληψη για τον σχεδιασμό της εκστρατείας προώθησης του Ρωσικού Τουρισμού, στη διεύθυνση konkurs@russiatourism.ru. Τα έργα μπορούν να κατατεθούν και στο Instagram, στο χάσταγκ #брендроссии».

«Η εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο, καταδεικνύει πως ένα αναγνωρίσιμο σήμα είναι σημαντικό χαρακτηριστικό μιας χώρας πρωτοπόρου στον τομέα του τουρισμού. Η Ρωσία είναι ανάμεσα στις 10 χώρες που πρωταγωνιστούν στον τομέα αυτό. Είμαι πεπεισμένος πως, χάρη στην προσέλκυση κορυφαίων επαγγελματιών, θα έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα, ένα πραγματικά αξιόλογο σήμα για τον τουρισμό, που θα είναι αντίστοιχο με την σπουδαιότητα της χώρας μας», δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας για τον Τουρισμό Ολέγκ Σαφόνοφ.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, αποτέλεσμα της συνεργασίας αναμένεται να είναι ένα άριστο σε ποιότητα και αναγνωρίσιμο τουριστικό σήμα για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η επιλογή θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2016

Πηγή: www.ria.ru