ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Παραμυθένιοι γάμοι σε μεσαιωνικά κάστρα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παραμυθένιοι γάμοι σε μεσαιωνικά κάστρα

Η Ελλάδα, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, πολύ συχνά επιλέγεται από ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν ή να πραγματοποιήσουν το ταξίδι του μέλιτος στα μαγευτικά τοπία της.

Τα τελευταία χρόνια "αναδύεται" όλο και εντονότερα η τάση να διοργανώνονται γάμοι μέσα ή με "φόντο" κάποιο από τα δεκάδες μαγευτικά κάστρα που υπάρχουν διάσπαρτα στον ελλαδικό χώρο.

Ελάτε να γνωρίσουμε τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε το γάμο σας ή το ταξίδι του μέλιτος, με φόντο κάποιο ειδυλλιακό κάστρο, που θα κάνει τα όνειρά σας πραγματικότητα!

Η Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

Εάν φαντάζεστε το γάμο σας μέσα σε ένα κάστρο που δεν έπαψε ποτέ να κατοικείται, με μοναδική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, μικρά καταστήματα, βυζαντινές εκκλησίες και παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, τότε η Μονεμβασιά είναι αυτό που ψάχνετε! Το κάστρο και η πόλη είναι λαξευμένα σε βράχο-νησί, που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας στενής λωρίδας γης. Διασχίζοντας τη και περνώντας την τεράστια πύλη του κάστρου, η δύναμη του τοπίου θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

Μέσα σε αυτή την παραμυθένια ατμόσφαιρα, γεμάτη ιστορία και ρομαντισμό, θα βρείτε αμέτρητες επιλογές για να πραγματοποιήσετε το γάμο σας, σε συνεννόηση με το Δήμο Μονεμβασιάς. Στην περίπτωση θρησκευτικού γάμου, ιδιαίτερα δημοφιλείς εντός των τειχών της Μονεμβασιάς είναι οι εκκλησίες του Ελκόμενου Χριστού και της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας. Επιπλέον, πολλά από τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής —και ιδίως οι ιστορικοί ξενώνες που στεγάζονται σε μεσαιωνικά αρχοντικά- μπορούν να αποτελέσουν τα ιδεώδη «σκηνικά» ώστε να μετατρέψετε τη δεξίωση σας σε… παραμύθι! 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα Κάστρα του Ναυπλίου

Από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η πόλη τουΝαυπλίου συνδυάζει τη φυσική ομορφιά, με τη ρομαντική ατμόσφαιρα, την ιστορία και τις ανέσεις που πάντα επιθυμούσατε για το γάμο σας.

Ανεβαίνοντας τα 999 σκαλοπάτια (ή με το αυτοκίνητο) μπορείτε να φτάσετε στο Κάστρο του Παλαμηδίου, που ορθώνει τον επιβλητικό όγκο του 216 μέτρα πάνω από την πόλη, προσφέροντας μοναδική θέα στο πολυφωτογραφημένο φρούριο Μπούρτζι- επισκέψιμο με καραβάκια που φεύγουν μπροστά από την προκυμαία του Ναυπλίου- και στην Ακροναυπλία, γνωστή και με την τούρκικη ονομασία της Ιτς Καλέ (=εσωτερικό κάστρο).

Το Ναύπλιο διαθέτει πληθώρα ορθόδοξων ναών για την τέλεση ορθόδοξου γάμου, ενώ αν επιθυμείτε να ανταλλάξατε όρκους παντοτινής αγάπης με θέα στη θάλασσα και το Μπούρτζι σημειώστε ότι πολιτικοί και καθολικοί γάμοι πραγματοποιούνται στο κέντρο ή κάτω από το κάστρο της Ακροναυπλίας (Ναυτικός Όμιλος).

Το Κάστρο της Λίνδου

Αν ονειρεύεστε να δώσετε στη γαμήλια τελετή σας τον παραμυθένιο «αέρα» ενός παραθαλάσσιου θερέτρου και λίγο από τη λάμψη ενός κοσμοπολίτικου νησιού, τότε όσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε ιδανικότερο προορισμό από τη Λίνδο της Ρόδου. Το μυστήριο που αποπνέει το μεσαιωνικό της κάστρο, καθώς και η απαράμιλλη ομορφιά του παραδοσιακού οικισμού με τα κατάλευκα σπίτια, τα αρχοντικά των καπεταναίων και τις βυζαντινές εκκλησίες, συνιστούν το κατάλληλο σκηνικό για το γάμο που έχετε ονειρευτεί.

Το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, που βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο, επιλέγεται κάθε χρόνο από πολλά ζευγάρια για την τέλεση πολιτικού ή θρησκευτικού γάμου. Στην πρώτη περίπτωση, μάλιστα, μπορείτε, κατόπιν άδειας, να τελέσετε το γάμο στον προαύλιο χώρο του ναού, δίπλα στη θάλασσα, με θέα στον παραδοσιακό οικισμό και την υπέροχη ακρόπολη. Επιπλέον, η Λίνδος διαθέτει πολλά πολυτελή ξενοδοχεία, καθώς και αίθουσες, εστιατόρια και ταβερνάκια, κατάλληλα να φιλοξενήσουν τη δεξίωσή σας. 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι μία από τις πλέον ειδυλλιακές πόλεις της Ελλάδας και μια από τις πιο καλά διατηρημένες πόλεις της Αναγεννησιακής περιόδου, με ανάμικτες επιρροές από βενετσιάνικα,οθωμανικά και κρητικά στοιχεία αρχιτεκτονικής.Εάν επιθυμείτε να κάνετε πολιτικό γάμο, σημειώστε ότι πολλές αίθουσες και χώροι δεξιώσεων μπορούν να φιλοξενήσουν, εκτός από τη δεξίωση, και την τέλεση του γάμου.

Το Κάστρο της Πάργας

Στη σκιά του επιβλητικού μεσαιωνικού κάστρου της, η παραλιακή κωμόπολη της Πάργας, αποτελεί σήμερα ένα από τους πλέον κοσμοπολίτικους προορισμούς στην Ήπειρο, με άρτια υποδομή και άριστη παροχή υπηρεσιών για τη διοργάνωση του γάμου και της δεξίωσής σας.

Το Κάστρο της, αξιόλογο δείγμα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής, υπόσχεται να μεταμορφώσει τη γαμήλια τελετή σας σε παραμύθι. Μετά την τελετή, η οποία πραγματοποιείται μέσα στο κάστρο, περπατήσετε μέχρι το κέντρο της πόλης, όπου πληθώρα ξενοδοχείων, χώρων δεξιώσεων και εστιατορίων θα ικανοποιήσει κάθε επιθυμία σας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.visitgreece.gr/el/castles/medieval_romantic_bliss_in_greece

Πηγή: GNTO/www.visitgreece.gr