ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το “Δαχτυλίδι της Ανατολής”, ένα νέο τουριστικό προϊόν της Ρωσίας
© Sputnik/Alexey Filippov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το “Δαχτυλίδι της Ανατολής”, ένα νέο τουριστικό προϊόν της Ρωσίας

Συμφωνία υλοποίησης του έργου "Ανατολικό Δαχτυλίδι της Ρωσίας", υπέγραψε στο Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολής,ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Μεντίνα, με τους κυβερνήτες των περιοχών που περιλαμβάνει το έργο (Άπω Ανατολής και Βαϊκάλης). Πρόκειται για συμφωνία, αντίστοιχης μ' εκείνη που είχε υπογράψει με τους κυβερνήτες της βορειοδυτικής περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το τουριστικό έργο με την ονομασία "Ασημένιο Περιδέραιο".

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, το έργο αυτό συνδυάζει την μοναδική δυναμική στο τουριστικό τομέα με τις φυσικές ομορφιές που έχουν οι περιφέρειες της Άπω Ανατολής.

Το "Δαχτυλίδι της Ανατολής", έργο εθνικής προτεραιότητας θα ενώσει τις περιφέρειες της Άπω Ανατολής και της Βαϊκάλης (Δημοκρατία Σαχά (Γιακουτίας) τη Δημοκρατία της Μπουριατίας, τις περιοχές Καμτσάκα, Πρίμορσκι, Χαμπαρόβσκ, Αμούρ, Ιρκούτσκ, Μαγκαντάν, Σαχαλίνσκαγια, Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια, Αυτόνομη Περιφέρεια Τσουκότκα) με τις χώρες της βορειοανατολικής Ασίας (Μογγολία, Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα), υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το τουριστικό project "Ασημένιο Περιδέραιο" καλύπτει συνολικά και τις έντεκα περιφέρειες της βορειοδυτικής επικράτειας, μεταξύ των οποίων, η Δημοκρατία Κόμι, η Καρελία, η Αγία Πετρούπολη, οι περιφέρειες του Λένιγκραντ, του Αρχάνγκελσκ, της Βολογκοντά, του Καλίνιγκραντ, του Μουρμάνσκ, του Πσκοφ, του Νόβγκοραντ και της Αυτόνομης περιοχής του Νενέτσκι.

Πηγή: www.ria.ru