ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Αγ.Πετρούπολη, καλύτερος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη
© Sputnik/Vladimir Astapkovich
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αγ.Πετρούπολη, καλύτερος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη

Στην Αγία Πετρούπολη, για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, απονεμήθηκε ο τίτλος του καλύτερου τουριστικού προορισμού στην Ευρώπη, κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των διεθνών βραβείων World Travel Awards.

Η τελετή βράβευσης έγινε στο ξενοδοχείο Forte Village Resort στην Σαρδηνία. Το βραβείο απονεμήθηκε στο πρόεδρο της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης της Αγίας Πετρούπολης Αντρέι Μουσκαριόφ.

«Περίπου 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι μας, επέλεξαν τους καλύτερους από τους καλύτερους, που δίνουν το παρόν στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αυτή αγορά, και ειλικρινά συγχαίρω όλους τους νικητές για τη σημερινή τους επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος του θεσμού των διεθνών βραβείων Γκριμ Κούκ, τις δηλώσεις του οποίου φιλοξενεί η ιστοσελίδα World Travel Awards

Μεταξύ των βραβευθέντων είναι η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa η στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος του καλύτερου αερομεταφορέα της Ευρώπης, η γαλλική Europcar που χαρακτηρίσθηκε ως η καλύτερη εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, καθώς και η γαλλική πόλη Λυών που θεωρήθηκε ως ο καλύτερος προορισμός για τον αστικό τουρισμό.

Ο θεσμός των βραβείων World Travel Awards καθιερώθηκε το 1993 και απονέμονται σε όσους προσφέρουν τις καλύτερες τουριστικές υπηρεσίες. Στις κατηγορίες των βραβείων περιλαμβάνονται οι καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες, τα καλύτερα τουριστικά γραφεία και οι καλύτερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

Πηγή: www.ria.ru