ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Ελλάδα καλύτερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο για το 2016
© GNTO/Y.SKOYLAS
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα καλύτερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο για το 2016

Ως τον κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως για το 2016 στην κατηγορία Καλύτερη Χώρα»(Best Country in the world) ψήφισαν την Ελλάδα οι αναγνώστες του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο Conde Nast Traveller, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείωνReader's Travel Awards.

Ταυτόχρονα, τα ελληνικά νησιά ψηφίστηκαν ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο για το 2016, στην κατηγορία «Καλύτερα Νησιά» (Best Islands in the world). Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα σημείωσε επίδοση 92,51/100, ενώ τα ελληνικά νησιά 93,27/100, βαθμοί που δείχνουν το βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών από κάθε προορισμό.

«Οι αναγνώστες μάς λένε ότι στ' αλήθεια δεν μπορούν να χορτάσουν την Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει τη φαντασία τους με τα υψηλά σκορ που κερδίζει σε όλες τις κατηγορίες» σημειώνεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού (cntraveller.com), όπου οι σχετικές αναρτήσεις συνοδεύονται από εντυπωσιακές φωτογραφίες από το λιμάνι της Ύδρας (για την «Καλύτερη Χώρα») και την παραλία Λιβάδι Γερανού της Πάτμου (για τα «Καλύτερα Νησιά»).

Τα βραβεία Reader's Travel Awards του περιοδικού αναδεικνύουν κάθε χρόνο τους καλύτερους προορισμούς διεθνώς αλλά και τα κορυφαία ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες, υπολογίζοντας το μέσο όρο βαθμολογίας των αναγνωστών σε 25 διαφορετικά κριτήρια, όπως υπηρεσίες, design, πολιτισμός, money for value κ.ά. Κατά τη φετινή διαδικασία, τα σχετικά ερωτηματολόγια αναρτήθηκαν στο site του περιοδικού από τις 3 Μαρτίου έως τις 5 Μαΐου και κατόπιν ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών αγοράς πραγματοποίησε την επεξεργασία των απαντήσεων και την εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.visitgreece.gr/el/greeceonthespotlight/conde_nast_traveller_greece_best_tourist_destination_in_the_world_for_2016

ΠΗΓΗ: GNTO/www.visitgreece.gr