ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η αξιολόγηση του Rosturism για τη θερινή τουριστική σεζόν
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η αξιολόγηση του Rosturism για τη θερινή τουριστική σεζόν

Ο Ρωσικός Οργανισμός Τουρισμού (Rosturism), αξιολογεί ως επιτυχή την περίοδο αιχμής της τουριστικής περιόδου 2016, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων (tour operators) και αιφνίδιες επιστροφές Ρώσων τουριστών από το εξωτερικό, δήλωσε ο πρόεδρος του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού Όλεγκ Σαφόνοφ.

«Αξιολογούμε ως επιτυχή την περίοδος αιχμής της τουριστικής περιόδου 2016. Η περίοδος αυτή κύλησε ομαλά, χωρίς να υπάρξουν καταστάσεις ανωτέρας βίας. Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν υπήρξαν πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων. Οι τουρίστες έκαναν τις διακοπές τους προγραμματισμένα, χωρίς να υπάρξουν ρώσοι τουρίστες που να επιστρέψουν αιφνιδίως στη Ρωσία από τα μέρη που έκαναν διακοπές», δήλωσε ο Όλεγκ Σαφόνοφ.

Ο ίδιος επεσήμανε, επίσης, ότι, η σεζόν ''κύλησε" υπό ασυνήθιστες συνθήκες. Κι αυτό διότι, όπως εξήγησε, «είχαν κλείσει δύο βασικοί προορισμοί με παραλίες, η Αίγυπτος και η Τουρκία. Ωστόσο, ο (σ.σ.ρώσος) πρόεδρος στον μέσον της τουριστικής περιόδου αιχμής, αποφάσισε να αποκαταστήσει την συνεργασία με την Τουρκία στον τουριστικό τομέα. Στη συνέχεια, έγινε η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική περίοδο αιχμής. Στα τέλη Αυγούστου, επαναλήφθηκαν οι πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία».

«Θεωρούμε υποχρέωση μας και δουλέψαμε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση, να κάνουμε οτιδήποτε ώστε οι ρώσοι που ήθελαν να πάνε στο εξωτερικό, να έχουν αυτή τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές. Γι' αυτό το λόγο δουλέψαμε εντατικά με τους συναδέλφους μας από τις άλλες τουριστικές χώρες», τόνισε ο πρόεδρος του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού.

Πηγή: www.ria.ru