ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρώσοι τουριστικοί παράγοντες στο Σότσι, για την ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας
© Sputnik/Mihail Mokrushin
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρώσοι τουριστικοί παράγοντες στο Σότσι, για την ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας

Το πρώτο Πανρωσικό Συνέδριο τουριστικών πρακτόρων θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 21-24 Νοεμβρίου στο Σότσι, στο θέρετρο «Rosa Khutor», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού (Rostourism).

Το συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας (PCT) και της Ένωσης «Turpomosch» με την αρωγή του Υπουργείο Πολιτισμού, της Κρατικής Δούμας, των Αρχών της περιφέρειας του Κρασνοντάρ και Σότσι, καθώς και το θέρετρο «Rosa Khutor».

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας, που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά. Επίσης, αναμένεται να το παρακολουθήσουν κορυφαία στελέχη της ρυθμιστικής αρχής του κλάδου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού Όλεγκ Σαφόνοφ, ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας Γιούρι Μπαρζίκιν, και ο διευθυντής του «Turpomosch» Αλεξάντρ Οσαουλένκο.

«Ο διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων της ρωσικής τουριστικής βιομηχανίας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες μιας αγοράς που έχουν αλλάξει οι συγκυρίες και παρατηρείται στροφή προς τον εσωτερικό και εισερχόμενο τουρισμό…. Καθήκον μας είναι να διοργανώσουμε μια εποικοδομητική συζήτηση, βάσει του οποίου θα διαμορφωθεί μια ενιαία αντίληψη, που θα στοχεύει στην εξάλειψη των υφιστάμενων περιορισμών της ανάπτυξης της βιομηχανίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ρωσίας ως τουριστικού προορισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού Όλεγκ Σαφόνοφ.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα ανταλλάξουν εμπειρίες και θα αναλύσουν τις τάσεις που παρατηρούνται στην σύγχρονη τουριστική αγορά, θα πάρουν από κοινού αποφάσεις, ώστε να δραστηριοποιούνται αποτελεσματικά μέσα σε συνθήκες μεταβαλλόμενων νομοθετικών ρυθμίσεων και θα εξετάσουν διάφορες μορφές εταιρικής συνεργασίας, ώστε να αντιμετωπισθούν γενικότερα οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ολόκληρος ο κλάδος.

Επισημαίνεται ότι τον Απρίλιο, στο θέρετρο «Rosa Khutor», είχε διοργανωθεί το πρώτο πανρωσικό συνέδριο των ταξιδιωτικών γραφείων, αλλά και τα δύο συνέδρια συνιστούν μέρος μιας συνολικής προσπάθειας που προσβλέπει στο αναπτυχθεί η συνεργασία και ο διάλογος με αυτούς που εκπροσωπούν την τουριστική αγορά της Ρωσίας και της ρυθμιστική αρχής του κλάδου.

Πηγή: www.ria.ru