ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σαφόνοφ: η ρωσική κουζίνα μπορεί να γίνει ένα ισχυρό εμπορικό τουριστικό σήμα
© Sputnik/Konstantin Chalabov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σαφόνοφ: η ρωσική κουζίνα μπορεί να γίνει ένα ισχυρό εμπορικό τουριστικό σήμα

Οι τεράστιες δυνατότητες που έχει η ρωσική κουζίνα αρκούν για να την μετατρέψουν σε ένα  ισχυρό, εντυπωσιακό σήμα, το οποίο θα μας δώσει την δυνατότητα να αναπτύξουμε τόσο τον εγχώριο, όσο και τον εισερχόμενο τουρισμό στη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού Όλεγκ Σαφόνοφ.

«Επί του παρόντος, ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ταχύτερα αναπτυσσόμενα είδη τουρισμού. Ο τουρίστας που πάει να επισκεφθεί μια άλλη περιοχή σε μια άλλη χώρα, αντιλαμβάνεται ότι μαθαίνοντας τις παραδόσεις, αλλά και την κουζίνα της, μαθαίνει και την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ιδιαιτερότητες του λαού της», είπε, μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Ο γαστρονομικός τουρισμός ως κινητήρια δύναμη της οικονομίας των μικρών πόλεων» που διοργανώθηκε στο Σούζνταλ.

Ο Σαφόνοφ  δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ένα απίστευτο θησαυρό, που λέγεται ρωσική κουζίνα.

«Θέλουμε η ρωσική  κουζίνα να γίνει ισχυρό, εντυπωσιακό εμπορικό σήμα, το οποίο θα επιτρέψει να αναπτύξουμε τόσο τον εγχώριο όσο και τον εισερχόμενο τουρισμό της Ρωσίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ρωσικού οργανισμού Τουρισμού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σήμερα οι άνθρωποι τρώνε όλο και πιο συχνά άγευστα προϊόντα που βασίζονται σε γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και χημικές ουσίες, ενώ «στη χώρα μας, τα προϊόντα είναι πολύ φρέσκα, νόστιμα και υγιεινά».

«Πρέπει να παρουσιάσουμε την ιδιαιτερότητα αυτή της εθνικής μας κουζίνας, να αναδείξουμε τον πλούτο της, και την αυθεντικότητα της απ όλες τις απόψεις. Και, μέσω αυτής ανάδειξης μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες » δήλωσε ο κ. Σαφόνοφ.

Ο κ.Σαφόνοφ είπε, επίσης, ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού επισημαίνει ότι ένα από τα πιο ισχυρά και ταχύτερα αναπτυσσόμενα είδη τουρισμού είναι ο γαστρονομικός τουρισμός και οι διάφορες πτυχές του. «Η Ρωσία από αυτή την άποψη, διαθέτει τεράστιες δυνατότητες οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν» κατέληξε ο πρόεδρος του Ρωσικού ΟργανισμούΤουρισμού.

Пηγή: www.ria.ru