ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Ο Μεγάλος Δρόμος του Μεταξιού», στο βόρειο Καύκασο
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Ο Μεγάλος Δρόμος του Μεταξιού», στο βόρειο Καύκασο

Η νέα τουριστική διαδρομή «Ο Μεγάλος Δρόμος του Μεταξιού», κατά την διάρκεια της οποίας  οι τουρίστες θα έχουν την δυνατότητα επί επτά ημέρες να γνωρίσουν τις γεωγραφικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές  ιδιαιτερότητες  του ρωσικού Καυκάσου, ξεκίνησε την Κυριακή από το Νταγκεστάν, όπως δήλωσε στο Ria Novosti, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Καυκάσου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο, για τη νέα αυτή τουριστική διαδρομή έδειξαν ενδιαφέρον όχι μόνο Ρώσοι, αλλά και κινέζοι τουριστικοί πράκτορες. Στο πρώτο αυτό τουριστικό ταξίδι που πραγματοποιείται με πούλμαν, συμμετέχουν διπλωμάτες από την πρεσβείες της Κίνας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η κινεζική αεροπορική εταιρεία HainanAirlines, ρώσοι και κινέζοι δημοσιογράφοι. 

«Η Νέα διαδρομή έχει, ήδη, προσελκύσει το ενδιαφέρον των ρώσων και κινέζων τουριστικών πρακτόρων. Είναι οι πρώτοι που θα κάνουν την διαδρομή για να γνωρίσουν  το πρόγραμμα» δήλωσε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου.   

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι  προσκεκλημένοι θα επισκεφθούν μία από τις πλέον αρχαίες  πόλεις της Ρωσίας το Ντερμπέντ και το οχυρό του Ναρίν —Καλά, το τέμενος «η Καρδιά της Τσετσενίας» στο Γκρόζνι, τα αρχαία μοναστήρια στην Βόρεια Οσετία, ενώ  θα επισκεφθούν επίσης  τις μεσαιωνικές πόλεις  με τους πύργους στην Ινγκουσετία, θα ανέβουν στο όρος Ελμπρούς με τον αναβατήρα, θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα των πόλεων —θερέτρων που βρίσκονται στο Καφμινβόντ και τους καταρράκτες του μελιού στην Καρατσάγιεβο —Τσερκεσία.   

«Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί την 1η Οκτωβρίου. Αναμένεται, ότι μετά το τέλος της περιοδείας θα υπογραφούν διάφορες συμφωνίες μεταξύ των αρχών και των ρώσων και κινέζων τουριστικών  πρακτόρων».

Πηγή: www.ria.ru