ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Νέο ρεκόρ, στο 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αγία Πετρούπολη
© Sputnik/Alexei Danichev
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέο ρεκόρ, στο 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αγία Πετρούπολη

Η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αγίας Πετρούπολης έφθασε το καλοκαίρι το 90%, ένα ποσοστό ρεκόρ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 4,8% σε σχέση με την περσινή περίοδο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας  JLL.

Η μέση τιμή δωματίου (ADR) αυξήθηκε κατά 20%, φθάνοντας σε αξία τα 7.900 ρούβλια, ενώ τα έσοδα ανά δωμάτιο (RevPAR) αυξήθηκαν κατά  27% φθάνοντας  έως και 6.900 ρούβλια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η μεγαλύτερη  πληρότητα δωματίων, σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι,στην Αγία Πετρούπολη, αφορούσε τα δωμάτια μέσης τιμής, όπου παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως 6,5%.  Επίσης, η μέγιστη πληρότητα με ποσοστό 92% που καταγράφηκε κατά μέσο όρο στους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρήθηκε εκεί όπου υπήρχε η ανώτερη μέση τιμή, ενώ η χαμηλότερη (αλλά, παρ 'όλα αυτά, αρκετά υψηλή) πληρότητα  παρατηρήθηκε στην πολυτελή κατηγορία δωματίων (83%), όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Στη Μόσχα, η πληρότητα έφθασε  το 79%, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2015, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξεως του  5,2%  Η μέση τιμή δωματίου αυξήθηκε κατά 10% φθάνοντας έως και 7000 ρούβλια, τα Έσοδα ανά δωμάτιο σημείωσαν επίσης αύξηση της τάξεως του 10% φθάνοντας  έως και τα 5.000 ρούβλια, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η αύξηση της μέσης τιμής δωματίου παρατηρήθηκε σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων στη Μόσχα, εκτός της μεσαίας κατηγορίας, όπου η μέση τιμή μειώθηκε μόνο κατά  20 ρούβλια, φθάνοντας έως τα 3.400 ρούβλια, κάτι  που οφείλεται προφανώς  στην επιδίωξη να αυξηθεί η πληρότητα. Το αποτέλεσμα ήταν τα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας να αυξήσουν τα Έσοδα ανά δωμάτιο σχεδόν κατά 200 ρούβλια, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στα ξενοδοχεία των περιχώρων της Μόσχας η πληρότητα έφθασε το  61%, ποσοστό κατά 14% υψηλότερο σε σχέση με το καλοκαίρι του 2015. Η μέση τιμή δωματίου αυξήθηκε κατά 600 ρούβλια, φθάνοντας έως τα  5.600 ρούβλια, ενώ  τα έσοδα ανά δωμάτιο αυξήθηκαν  κατά 1.000 ρούβλια, φθάνοντας  περίπου τα 3.500 ρούβλια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: www.ria.ru