ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Περισσότεροι από 5000 ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν το2016 την Κμτσάτκα
© Sputnik/Alexandr Piragis
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 5000 ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν το2016 την Κμτσάτκα

Την Καμτσάτκα επισκέφθηκαν με κρουαζιερόπλοια την περίοδο Απριλίου — Σεπτεμβρίου 5.286 ξένοι τουρίστες όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός τουρισμού και εξωτερικών σχέσεων της περιοχής Καμτσάτκα.

«Η σεζόν της Κρουαζιέρας ξεκίνησε στις 20 Απριλίου με την άφιξη στον κόλπο Αβατσίνσκαγια του κρουαζιερόπλοιου «Crystal Serenity».Συνολικά κατά την διάρκεια ολόκληρης της σεζόν υπήρξαν στο λιμάνι Πετροπαβλοφσκ-Καμτσάτσκι 12 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με την επίσκέψη του κρουαζιερόπλοιου «SilverShadow», που έφθασε στην Καμτσάτκα στις 27 Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο τοπικός οργανισμός επισημαίνει ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται την Καμτσάτκα με μεγάλα κρουαζιερόπλοια, είναι κυρίως Αμερικανοί, Ιάπωνες, Κορεάτες, Κινέζοι και Γερμανοί. Τα κρουαζιεροπλοια μένουν συνήθως 1-2 μέρες. Για τους τουρίστες διοργανώνονται περιηγήσεις στην πόλη Πετροπάβλοσκ — Καμτσάτσκι, οι οποίες περιλαμβάνουν επισκέψεις σε μουσεία, σε τουριστικά καταστήματα, αλλά και εκδρομές στα ηφαίστεια, σε θερμές πηγές, όπως και επισκέψεις με ελικόπτερο στην Κοιλάδα των θερμοπιδάκων (γκάιζερ)

Πηγή: www.ria.ru