ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρωσία: Προώθηση των χιονοδρομικών κέντρων στις αγορές του εξωτερικού
© Sputnik/Vladimir Sergeev
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Προώθηση των χιονοδρομικών κέντρων στις αγορές του εξωτερικού

Την ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο την περαιτέρω προώθηση των χιονοδρομικών κέντρων, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σ'αυτές του εξωτερικού, επιδιώκει το υπουργείο Πολιτισμού τη Ρωσίας, προκειμένου να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, το υπουργείο προτείνει την εφαρμογή μίας πιο "επιθετικής" πολιτικής που θα αποφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα, δήλωσε η διευθύντρια του τμήματος Τουρισμού και Περιφερειακής Πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Όλγα Γιαρίλοβα.

Πρέπει — είπε η κ. Γιαρίλοβα — να εγκαθιδρύσουμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο σχέσεων μεταξύ των ιδιοκτητών των χιονοδρομικών κέντρων και των τουριστικών παραγόντων, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν το οποίο θα προωθούμε στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο XXIII International Ski Salon — Ski Build Expo 2016, η κ. Γιαρίλοβα αναφέρθηκε στο σημαντικό — όπως είπε — μήκος των διαδρομών και πλεονεκτημάτων (των χιονοδρομικών κέντρων) της Ρωσίας.

Η εγχώρια αγορά, πρόσθεσε η κ. Γιαρίλοβα, αναπτύσσεται με σημαντικό ρυθμό και η δυναμική της είναι τεράστια. "Εκτιμώ πως θα έχουμε περισσότερους τουρίστες και τα χιονοδρομικά μας κέντρα θα αναπτυχθούν γρήγορα", τόνισε.

Η ίδια πρότεινε τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα συνεργαστεί με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό για να εξετάσουν και να αναλύσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα χιονοδρομικά κέντρα.

Πηγή: www.ria.ru