ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρωσία: Άνοδος στην κατάταξη του δείκτη  ανταγωνιστικότητας στην τουριστική βιομηχανία
© Sputnik/Eugene Odinokov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρωσία: Άνοδος στην κατάταξη του δείκτη ανταγωνιστικότητας στην τουριστική βιομηχανία

Άνοδο 18 θέσεων σημείωσε η Ρωσία στην κατάταξη του δείκτη  ανταγωνιστικότητας- σύμφωνα με την Έκθεση για την ανταγωνιστικότητα στην βιομηχανία του τουρισμού και ταξιδιού (The Travel & Tourism Competitiveness Report)- καταλαμβάνοντας την 45η θέση, μεταξύ  Τουρκίας και Μπαρμπάντος.

«Οι τάσεις  παγκοσμιοποιήσης αποδεικνύονται

ότι είναι πιο ισχυρές από τους πολιτικούς τριγμούς, ακόμη και από τους επιβραδυντικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης που παρατηρούνται στην πλειονότητα των ανεπτυγμένων χωρών. Κι αυτό το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην Έκθεση για τον δείκτη ανταγωνιστικότητας   στην βιομηχανία του τουρισμού  (The Travel & Tourism Competitiveness Report), που δίνει στην δημοσιότητα δύο φορές τον χρόνο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ρωσικής  Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας(PCT).

Οι συντάκτες της λίστας κατάταξης, έλαβαν υπ' όψιν τους 14 παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, η ασφάλεια, οι υποδομές του οδικού δικτύου και οι υποδομές στις αερομεταφορές, οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι, οι τιμές και η αυστηρότητα των κανόνων που αφορούν τις βίζες. Στην κατάταξη περιλαμβάνονται 141 χώρες. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία. Η Ιταλία βρίσκεται στην 8η θέση, η Ελλάδα στην 31η, η Τουρκία στην 44η. Μεταξύ των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα στην Εσθονία που βρίσκεται στην 38η θέση. Στο τέλος της κατάταξης βρίσκονται η Αγκόλα, η Γουινέα και το Τσαντ.       

«Σε σχέση με την προηγούμενη κατάταξη, η Ρωσία ανέβηκε κατά 18 θέσεις, καταλαμβάνοντας την 45η θέση, μεταξύ Τουρκίας και Μπαρμπάντος.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, η Ρωσία το 2015 δέχθηκε 31,6 εκατομμύρια τουρίστες, κατά 6,2% περισσότερους σε σχέση με το 2014. Ο παράγοντας που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της Ρωσίας είναι ο ευνοϊκός συσχετισμός πολιτιστικών πόρων και τιμών», αναφέρουν οι ειδικοί. 

Πηγή: www.ria.ru