ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Αθήνα της Μόδας
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα της Μόδας

Υπό την αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου 2016 η 20η διοργάνωση της διεθνούς εβδομάδας μόδας «Athens Xclusive Designers Week (AXDW)», όπου θα συμμετέχουν γνωστοί αλλά και νέοι σχεδιαστές μόδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Αthens Xlusive Designers Week, πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, παρουσιάζοντας τις προτάσεις Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών μόδας και παρέχοντας σημαντικές δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ευρύτερη πολιτιστική πρόοδο και στη σταδιακή ανάδειξη της Αθήνας ως έναν προορισμό που παρουσιάζει ενδιαφέρον επίσκεψης σε σχέση με την μόδα.

Παράλληλα, δομικό στοιχείο της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των νέων σχεδιαστών. Σχεδιαστικά ταλέντα ανεξαρτήτως σπουδών και επαγγελματικής απασχόλησης, έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν το δικό τους σχέδιο με το κοινό και να διεκδικήσουν την ψήφο του, που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο θεσμό των New Designers Awards.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από Έλληνες σχεδιαστές όπως η Λουκία, ο Μάκης Τσέλιος, ο Μιχάλης Ασλάνης, ο οίκος Kathy Heyndels, ο Βασίλης Ζούλιας και άλλοι, στην AXDW έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα οι μεγαλύτεροι διεθνείς οίκοι μόδας όπως Guy Laroche, Vivienne Westwood, Barbara Bui, Emanuel Ungaro, Ferragamo, Cacharel, Escada αλλά και πολύ σημαντικοί Έλληνες σχεδιαστές του εξωτερικού όπως η Σοφία Κοκοσαλάκη, ο 'Αγγελος Μπράτης, ο 'Αγγελος Φρέντζος, οι οποίοι μέσω της συμμετοχής τους στην AXDW γνώρισαν την Αθήνα, και την επιχειρηματική της οντότητα, καθώς μπόρεσαν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες και να διευρύνουν το δίκτυο πωλήσεων τους.

Πέρα από την ανάπτυξη των εγχώριων εμπορικών σχέσεων, η AXDW φέρνει σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές ανταγωνιστικών αγορών του κόσμου, μέσω του δικτύου συνεργασιών που έχει αναπτύξει, με στόχο τις εξαγωγές. Για παράδειγμα, η AXDW για τη 18η διοργάνωση της κατάφερε να εξασφαλίσει την επίσκεψη για πρώτη φορά στην Ελλάδα του μεγαλύτερου showroom εκπροσώπησης διεθνών fashion brands στην Ασία, του Danube Fashion Office (DFO). Το DFO αποτελεί το μεγαλύτερο Fashion Showroom στην Κίνα και στην Νοτιοανατολική Ασία διατηρώντας σταθερή συνεργασία με τους 500 πιο σημαντικούς buyers στην Ασία.

Επίσης, η AXDW έχει θεσπίσει ένα δίκτυο συνεργασιών με διεθνείς εβδομάδες μόδας σε όλο τον κόσμο, όπου εξασφαλίζει τη συμμετοχή Ελλήνων σχεδιαστών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, έχει εξασφαλιστεί συμμετοχή Ελλήνων σχεδιαστών σε διεθνείς εβδομάδες μόδας του εξωτερικού και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, Μόσχα, Βερολίνο, Γλασκώβη, Μονακό και Κύπρο. Παράλληλα, η Athens Xclusive Designers Week στοχεύει στη σταθερή συνεργασία με φορείς που συνδέονται με την εξαγωγή της ελληνικής μόδας στο εξωτερικό και την ενεργή παρουσία της στις διεθνείς αγορές όπως το Enterprise Greece.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ