ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΜΜΕ: Ενδεχόμενο αύξησης κατά 30% του κόστους των ταξιδιών στη Ρωσία
© Sputnik/Vitaliy Belousov
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΜΜΕ: Ενδεχόμενο αύξησης κατά 30% του κόστους των ταξιδιών στη Ρωσία

Κατά 30% ενδέχεται να αυξηθεί το κόστος ενός ταξιδιού στη Ρωσία για έναν ξένο επισκέπτη, εξαιτίας των αυξανόμενων τουριστικών ροών, σημείωνε η εφημερίδα «Κομμερσάντ» την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο εισαγόμενος τουρισμός αυξάνεται για δεύτερη κατά σειρά χρονιά. Με βάση την κίνηση που σημειώθηκε το 2015, η Ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας (РСТ) ανακοίνωσε ότι οι επισκέψεις ξένων τουριστών στην Ρωσία αυξήθηκαν κατά 13,7%, φθάνοντας τους 29,4 εκατομμύρια επισκέπτες. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, με βάση τους υπολογισμούς της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας, ο αντίστοιχος δείκτης αυξήθηκε κατά 10%, που σημαίνει ότι την Ρωσία επισκέφθηκαν 12 εκατομμύρια επισκέπτες, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Όπως γράφει η εφημερίδα, η αύξηση του κόστους σχετίζεται με την αύξηση του κόστους διαμονής των ξένων τουριστικών γκρουπ στα ξενοδοχεία της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης. «Το καλοκαίρι αυτό βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα του overbooking, γεγονός που κάνει τους ξενοδόχους να έχουν μεγάλες προσδοκίες. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση, οι τιμές διαμονής στα ξενοδοχεία της Αγίας Πετρούπολης αυξήθηκαν κατά 30%-50% κατά μέσο όρο, σε ξεχωριστές περιπτώσεις κατά 100%, ενώ στη Μόσχα κατά 10-20%», όπως δήλωσε στην εφημερίδα η γενικής διευθύντρια της «Τάρι Τουρ» Μαρίνα Λέβτσενκο.

Όπως δήλωσε η ίδια, αυτή τη στιγμή το μέσο κόστος ενός ταξιδιού στην Ρωσία για τους ξένους τουρίστες είναι 1000 ευρώ, αλλά το επόμενο καλοκαίρι το κόστος αυτό θα αυξηθεί περίπου κατά 300 ευρώ. Επισημαίνεται πάντως ότι οι αυξήσεις αυτές ενδέχεται να δημιουργήσουν πτωτικές τάσεις στον εισαγόμενο τουρισμό.

Πηγή: www.ria.ru