ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Τουρκία θα επιτρέπει στους Ρώσους να επισκεφθούν την χώρα μόνο με την ταυτότητα τους
© Sputnik/Vitaly Timkiv
ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία θα επιτρέπει στους Ρώσους να επισκεφθούν την χώρα μόνο με την ταυτότητα τους

Η Τουρκία, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε οι Ρώσοι να έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται την Τουρκία  με την ταυτότητα τους, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti.

«Θέλουμε, οι τουρίστες από την Ρωσία να έχουν την δυνατότητα να έρχονται στην Τουρκία με την ταυτότητα τους. Φυσικά από την άποψη της ασφάλειας πρέπει να ληφθούν τα σχετικά μέτρα, επειδή η Ρωσία είχε εκφράσει αμφιβολίες ως προς το θέμα αυτό» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

Ο Τούρκος υπουργός τόνισε, επίσης, ότι, σε σχέση με την ιστορία της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους  SU-24, στις σχέσεις των δύο χωρών υπήρξε κρίση και για την αποκατάσταση των σχέσεων αυτών πρέπει να ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες.    

Επισήμανε μάλιστα ότι «δύο λαοί που τρέφουν ο ένας για τον άλλον αμοιβαία εκτίμηση, δεν πρέπει να διακόπτουν αυτούς τους τόσο στενούς δεσμούς». 

Ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε επίσης ότι σαν βουλευτής που εκπροσωπεί την δημοφιλή μεταξύ των ρώσων τουριστών Αττάλεια, νοιώθει χαρά από την ρωσική παρουσία στην Τουρκία. «Εδώ ζουν — είπε χαρακτηριστικά — πολλοί ρώσοι.. οι οποίοι επίσης χάρηκαν με την εξομάλυνση των σχέσεων μας».     

Τα έσοδα από τον τουρισμό στην Τουρκία  είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου πληρωμών. Το 2015 ανήλθαν σε 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2016 ο τουριστικός κλάδος άρχισε να βιώνει μια σοβαρή κρίση εξαιτίας των τρομοκρατικών απειλών και της επιδείνωσης των σχέσεων της με τη Ρωσία. Οι πτήσεις τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών είχαν διακοπεί για  διάστημα εννέα μηνών με αποτέλεσμα οι τουριστικές ροές από την Ρωσία τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους να  καταγράψουν πτώση μεγαλύτερη του 90%.

Πηγή: www.ria.ru